Παρουσία Βορίδη η 1η Συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου ΕΛΓΟ

Στην 1η Συνεδρίαση του νέου Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ παρέστη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Οκ. Βορίδης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συμβουλίου για την αποδοχή τηςσυμμετοχής τους, εξήρε το ρόλο του Επιστημονικού Συμβουλίου και τα κάλεσε νασταθούν αρωγοί στη χάραξη της αγροτικής στρατηγικής του Υπουργείου.

«ΤοΕπιστημονικό Συμβούλιο θα πρέπει να συμβουλεύει τόσο τη Διοίκηση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ,

όσο και το Υπουργείο», είπεχαρακτηριστικά ο Υπουργός και συνεχίζοντας τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξειάμεσα στοχοθεσία στην αγροτική έρευνα της χώρας και κατέληξε: «Η έρευνα θαπρέπει να συνδέεται άμεσα με τις ανάγκες των παραγωγών μας».

Τηνέναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑκαθηγητής, Σέρκος Χαρουτουνιάν, ο οποίος αφού παρουσίασε τις δραστηριότητες τουΟργανισμού, στη συνέχεια αναφέρθηκε μελίγα λόγια στο πλαίσιο λειτουργίας του Συμβουλίου και την ανάγκη καθορισμούενός δομημένου σχεδίου για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας και τη διάδοση της καινοτομίαςαπό τα εργαστήρια στην πράξη και τους αγρότες, με έμφαση στην αύξηση τηςπαραγωγικότητας και τις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές.

ΟΔιευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτης Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στορόλο του Επιστημονικού Συμβουλίου στην επίτευξη των στόχων του Οργανισμού πουπεριλαμβάνουν

τονκαθορισμό της στρατηγικής του Οργανισμού με την οργάνωση αλυσίδων αξίας πουβασίζονται στην τεκμηρίωση και αφορούν μεγάλα τμήματα αυτών που ασχολούνται μετον πρωτογενή τομέα. τηναξιοποίηση της Τράπεζας γενετικού υλικού, των συλλογών γενετικού υλικού ελαίας,αμπέλου, ακρόδρυων, εγχώριων φυλών κ.λπ.τηναναβάθμιση της αγροτικής εκπαίδευσης και τον εκσυγχρονισμό των αντικειμένων τηςαγροτικής κατάρτισης.

ΟΠρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, καθηγητής του ΓΠΑ, Γιώργος Παπαδάκης αναφέρθηκεστην αξιοποίηση και κατοχύρωση τωνερευνητικών αποτελεσμάτων και στην ανάγκη ανάπτυξης συστήματος παροχήςυπηρεσιών (extension services) από τις δορυφορικές δομέςκαι το προσωπικό του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα.

The post Παρουσία Βορίδη η 1η Συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου ΕΛΓΟ appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα