Οι Ελβετοί υπέρ της εργοστασιακής γεωργίας

Σε δημοψήφισμα που έγινε στις 25/9/2022 οι Ελβετοί απέρριψαν με 62,86% την πρόταση για απαγόρευση της εργοστασιακής γεωργίας, για το αν οι αυστηροί νόμοι της  χώρας για την καλή διαβίωση των ζώων πρέπει να γίνουν ακόμη πιο αυστηροί. Πρόκειται για συνταγματική απαίτηση η προστασία της αξιοπρέπειας των αγροτικών ζώων όπως τα βοοειδή, τα κοτόπουλα και οι χοίροι, σύμφωνα με το Reuters.

«Υπάρχουν αγρότες που κάνουν εντατική γεωργία με τα ζώα τους, αλλά σέβονται την ευημερία των ζώων και για να θρέψουν τον πληθυσμό, πρέπει να κάνουμε εργοστασιακή γεωργία, τουλάχιστον λίγο, διαφορετικά, δεν θα μπορούμε πλέον να τρώμε κρέας», δηλώνει ο Φαμπρίς Ντρούιν, κάτοικος της Γενεύης.

Η πρόταση για τη γεωργία θα απαιτούσε από την κυβέρνηση να θέσει αυστηρότερους κανόνες για τη φροντίδα των ζώων, συμπεριλαμβανομένης της παροχής πρόσβασης σε εξωτερικούς χώρους και για τη σφαγή τους. Οι απαιτήσεις θα κάλυπταν επίσης τα εισαγόμενα ζώα και ζωικά προϊόντα.

Η κυβέρνηση τάχθηκε κατά της πρότασης, λέγοντας ότι τέτοιες αλλαγές θα παραβίαζαν τις εμπορικές συμφωνίες, θα αύξαναν το επενδυτικό και λειτουργικό κόστος και θα ενίσχυαν τις τιμές των τροφίμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις meatnews