Με εξώδικο απάντησε η ΕΔΟΚ στη «νέα διεπαγγελματική» που συζητά η ΠΟΚΚ

Με εξώδικο απάντησε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος στην ανακοίνωση - πρόσκληση του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών για την συνεδρίαση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (27/2). Αιτία το 4ο θέμα της πρόσκλησης, «κινήσεις για τη νέα διεπαγγελματική».

Σύμφωνα με το εξώδικο που ανέγνωσε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ Σάββας Κεσίδης, η ΕΔΟΚ στρέφεται κατά της ανακοίνωσης συνεδρίασης του δευτεροβάθμιου

οργάνου των κρεοπωλών, όπως αυτή μεταδόθηκε στο meatnews.gr στις 18/2/2022, και συγκεκριμένα στην αναφορά για «νέα διεπαγγελματική» (δείτε εδώ). Όπως τονίζει το εξώδικο «υπάρχει διεπαγγελματική οργάνωση κρέατος» και ως εκ τούτου χαρακτηρίζει «ψευδείς και συκοφαντικές» τις σχετικές ειδήσεις και ζητά να αποσυρθούν.

Τα μέλη του Δ.Σ. εξουσιοδότησαν το προεδρείο της ΠΟΚΚ να απαντήσει με τη συνδρομή της νομικής τους εκπροσώπου στο παραπάνω εξώδικο.

Τι συζητήθηκε στο Δ.Σ.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΚΚ συνέπεσε με το 40΄ήμερο μνημόσυνο του πρώην προέδρου Σταύρου Πέρρου, εις μνήμην του οποίου πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, από όπου ο αδικοχαμένος συνδικαλιστής ξεκίνησε την παρουσία του στα κοινά του κλάδου.

Παρόντες ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ιωάννης Βουτσινάς και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιά, Μανώλης Τράτσης. «Χ΄άσαμε ένα μέλος του Δ.Σ. -είπε στη σύντομη αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο κ. Βουτσινάς- έναν καθαρό, ευγενή άνθρωπο που στήριξε μαχητικά τον επιμελητηριακό θεσμό». Το ΕΕΠ φιλοξένησε τη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΟΕΒΣΠ λόγω εργασιών ανακαίνισης του Επιμελητηρίου.

Μετά την απότιση τιμής στον Σ. Πέρρο το Δ.Σ. έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, με τυχερό τον πρόεδρο των Σερραίων κρεοπωλών Φάνη Καμπούρη, ο οποίος κέρδισε μια τηλεόραση 32'', προσφορά του προϊσταμένου πωλήσεων της Wind Θεσσαλονίκης, Θωμά Καρδάκου.

Ο Φ. Καμπούρης επιδεικνύει το τυχερό φλουρί, ανάμεσα στους Ν. Κακαφίκα, Σ. Κεσίδη και Δ. Παυλάκη, γεν. γραμματέα, πρόεδρο και ταμία της ΠΟΚΚ αντίστοιχα

Συζητήθηκαν:

Η οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας. Η ταμίας Διαλεκτή Παυλάκη ενημέρωσε ότι το οικονομικό έτος 2021 έκλεισε θετικά και αποφασίστηκε εντός του 2022 να πραγματοποιηθεί η αναγκαία ανακαίνιση του γραφείου της ΠΟΚΚ.Η πλήρωση της θέσης του εκλιπόντος Σ. Πέρρου στο Δ.Σ. Τη θέση καταλαμβάνει το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Γκόρης από το Σωματείο της Θεσσαλονίκης.Ενέργειες της ΠΟΚΚ για την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις της Ομοσπονδίας με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, όπου να τεθούν οι θέσεις του κλάδου.Για το θέμα της Διεπαγγελματικής έγινε ενημέρωση για τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ των φορέων του κρέατος.Αποφασίστηκαν ακόμα παρεμβάσεις ενόψει της εορταστικής αγοράς του Πάσχα.

Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το επόμενο τακτικό Συνέδριο του κλάδου στις 13 Ιουνίου.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα