Κ. Σκρέκας: Η πανδημία ανέδειξε τη σημασία του πρωτογενούς τομέα

12:00 3/6/2020 - Πηγή: meatnews

Ηπανδημία του κορωνοϊού έδειξε ότιπρέπει να πάμε σε μια πιο παραγωγική Ελλάδα, με αιχμή τον πρωτογενή τομέα πουεμφάνισε τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης,επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μιλώντας την Πέμπτηστην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Οκ. Σκρέκας ήταν καλεσμένος της Προέδρου της Επιτροπής, Διονυσίας-ΘεοδώραςΑυγερινοπούλου, για να παρουσιάσει στους βουλευτές

τη νέα ευρωπαϊκή στρατηγική«από το αγρόκτημα στο πιάτο» και τη διατήρηση τηςβιοποικιλότητας. Στη συνεδρίαση μίλησε επίσης ο Γενικός Γραμματέας ΑγροτικήςΠολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ, Κ. Μπαγινέτας.

Στηνπερίοδο της πανδημίας έγινε ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί μόνο με τοντριτογενή τομέα να διασφαλίσει ένα σταθερό επίπεδο ευημερίας για όλους τους Έλληνες, σημείωσε ο Υφυπουργός, προσθέτοντας ότιείναι αναγκαίο πέρα από τον τουρισμό να ενισχύσουμε τον αγροτικό τομέα και τημεταποίηση.

Οκ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις αυξημένες εξαγωγές που παρουσίασαν πολλά αγροτικάπροϊόντα μεσούσης της κρίσης του κορωνοϊού και στο πλεονέκτημα που έχει ηΕλλάδα έναντι των ανταγωνιστών της, λόγω των εξαιρετικών ποιοτικών χαρακτηριστικών που διαθέτουν τα ελληνικάπροϊόντα. Επιπλέον, ανέδειξε την αξία της καλής οργάνωσης για την προώθηση τωναγροτικών προϊόντων, δηλαδή την οργάνωση των παραγωγών σε συνεργατικά σχήματακαι συνεταιρισμούς που θα έχουν υγιείς βάσεις, μακριά από τις παθογένειες τουπαρελθόντος.

Γιατην Κυβέρνηση, ανέφερε ο Υφυπουργός, ο αγροτικός τομέας συνδέεται άρρηκτα μετην προστασία του περιβάλλοντος. Πέρα και πάνω από τη στρατηγική της νέαςΚοινής Αγροτικής Πολιτικής και τις κατευθύνσεις που δίνει, η Κυβέρνηση έχειπροχωρήσει σε δράσεις σε τρεις άξονες, προκειμένου να διασφαλίσει την προστασίατων φυσικών πόρων και τη μείωση του κόστους παραγωγής:

α)Μείωση του κόστους ενέργειας με κίνητρα για την αύξηση της χρήσης ΑνανεώσιμωνΠηγών Ενέργειας στην αγροτική παραγωγή.

β) Την προετοιμασία ενός σχεδίου για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων, που θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους άρδευσης.

γ) Την προώθηση των πρακτικών γεωργίας ακριβείας, ώστε να περιορισθεί η κατανάλωση νερού, λιπασμάτων και φαρμάκων, με προφανή οφέλη για το κόστος παραγωγής και την προστασία του περιβάλλοντος.

The post Κ. Σκρέκας: Η πανδημία ανέδειξε τη σημασία του πρωτογενούς τομέα appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα