Γενική Συνέλευση της ΠΟΚΚ στο Επιμελητήριο της Λάρισας και κοπή της πίτας

Την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) στο Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με την Συντεχνία Κρεοπωλών Π.Ε. Λάρισας.

Με την ευκαιρία της συνεδρίασης, έγινε και η κοπή πίτας της Ομοσπονδίας, όπου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στη Θεσσαλία.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε

στα προβλήματα των κρεοπωλών αλλά και στη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ο κλάδος, ώστε να υπάρχει όφελος για τον καταναλωτή, με καλό ποιοτικό κρέας και στην καλύτερη τιμή από τον στάβλο μέχρι το πιάτο του.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαββίδης τόνισε ότι «ΠΟΚΚ έχει αφουγκραστεί τα προβλήματα της περιφέρειας και δη της Θεσσαλίας, έτσι αποφασίσαμε η κοπή πίτας να γίνει στη Λάρισα για να αναδείξουμε τα προβλήματα που έχουν οι συνάδελφοι μας και εν γένει η κοινωνία. Τα προβλήματα βέβαια του κλάδου είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό, οι μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια, οι μεγάλες αυξήσεις τα προϊόντα που έρχονται από το εξωτερικό και η εξωγενής πίεση αύξησης των τιμών. Θέλουμε να δώσουμε το στίγμα στον τελικό καταναλωτή ότι ο παραδοσιακός κρεοπώλης είναι αυτός που στηρίζει την γειτονιά του, στηρίζεται από τη γειτονιά του και πάντα προσπαθεί να δώσει το καλύτερο και ποιοτικότερο κρέας για το τραπέζι του», ενώ σχολίασε και την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του Κρέατος και Κτηνοτροφίας που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των κτηνοτρόφων, της ΠΟΚΚ και των βιομηχάνων λέγοντας: «Ξαναστήσαμε μια καινούργια διεπαγγελματική που θα πρέπει να αφήσουμε τα προσωπικά μας θέλω για να κάνουμε μια κοινή πολιτική ώστε να μπορέσει ο καταναλωτής να γευτεί καλό ποιοτικό κρέας και στην καλύτερη τιμή από τον στάβλο μέχρι το πιάτο του».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Π.Ε. Λάρισας Ευάγγελος Ρίζος στην ομιλία του είπε πως «συνεδριάσαμε προσπαθώντας να λύσουμε θέματα που άπτονται του κλάδου μας, όπως είναι το ενεργειακό, η αναγνώριση πλέον της ΕΔΟΤΟΚΚ, που είναι ένα καλό και χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του κρεοπώλη».

Πηγή: larissapress.gr

Keywords
Αναζητήσεις
geniki-synelefsi-tis-pokk-sto-epimelitirio-tis-larisas-kai-kopi-tis-pitas.htm
Τυχαία Θέματα