Εξαιρούνται τα ελληνικά τυριά από τους αμερικανικούς δασμούς

Η ιδιαιτέρως θετική για τα ελληνικά συμφέροντα,απόφαση των ΗΠΑ να εξαιρέσουν τα ελληνικά τυριά από τους δασμούς που έχουνεπιβάλει σε γεωργικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικήςεπικοινωνίας που είχαν την Πέμπτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΜ. Βορίδης και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Όπως ανακοινώνει το ΥΠΑΑΤ, ο κ. Βορίδης εξέφρασεστον

Αμερικανό Πρέσβη την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την απόφαση των ΗΠΑ καιυπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που ενέχει η ελληνοαμερικανική συνεργασία καισε αυτόν τον τομέα.

Ο κ. Πάιατ χαιρέτισε από την πλευρά του τηνεξαίρεση των ελληνικών προϊόντων από τη λίστα των δασμών, χαρακτηρίζοντας τηναπόφαση αυτή μία ακόμη απόδειξη της δέσμευσης των ΗΠΑ στις στρατηγικές σχέσειςτης με την Ελλάδα και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που διατηρούν οιδύο χώρες.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί επιστέγασμα τωνσυντονισμένων και συνεχών προσπαθειών που καταβάλουν από την ανάληψη τηςδιακυβέρνησης της χώρας τόσο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και οΥπΑΑΤ, κ. Βορίδης στην κατεύθυνση εξαίρεσης του συνόλου των ελληνικών προϊόντωναπό την επιβολή επιπρόσθετων εμπορικών κυρώσεων.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι της σημερινής εξέλιξης έχει προηγηθεί η εξαίρεση του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς, καθώς και του ελληνικού κρασιού από τους αμερικανικούς δασμούς, γεγονός που δημιουργεί ένα εξαιρετικό συγκριτικό πλεονέκτημα υπέρ των εξαγόμενων ελληνικών προϊόντων στην ιδιαιτέρως σημαντική αμερικανική αγορά.

Σε δήλωσή του ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση την προσπάθεια να εξαιρεθούν όλα τα ελληνικά προϊόντα από δασμούς, με στόχο να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών και των ελληνικών εταιρειών και να αναδειχθούν διεθνώς τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα» ανακοινώνει το ΥΠΑΑΤ.

The post Εξαιρούνται τα ελληνικά τυριά από τους αμερικανικούς δασμούς appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα