Ενίσχυση της συνεργασίας με τη Μαλαισία στον αγροδιατροφικό τομέα

09:00 2/6/2022 - Πηγή: meatnews

Συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά και την κ. υπουργό Γεωργικών Προϊόντων και Εμπορίου της Μαλαισίας, Zuraida Kamaruddin, πραγματοποιήθηκε, την 1/6/2022 στο ΥΠΑΑΤ.

Το θέμα της συζήτησης αφορούσε το εμπόριο και τον αγροδιατροφικό τομέα, αλλά συζητήθηκαν και οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης και ενίσχυσης της συνεργασίας, ειδικότερα στις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων, καθώς το θέμα εργατών γης, αλλά και της εναλλακτικής τροφοδοσίας της ελληνικής αγοράς με ζωοτροφές

και αγροτικά εφόδια. Ενδιαφέρον σημείο της συνάντησης ήταν η συζήτηση για την αγορά φοινικελαίου, δεδομένου ότι η Μαλαισία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα στον κόσμο.

Η συνάντηση έκλεισε με τη συμφωνία και από τα δύο μέρη για συνέχεια της επικοινωνίας και ανταλλαγής επιπλέον πληροφοριών, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη εκμετάλλευση των ευκαιριών που αναδείχθηκαν μέσα από τη συζήτηση για ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας και Μαλαισίας στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα