Εκπαιδευτικά-συμβουλευτικά σεμινάρια ΕΛΓΟ-Δήμητρα στους πυρόπληκτους παραγωγούς της Ρόδου

Η Ρόδος και οι πυρόπληκτοι του καλοκαιριού ήταν το αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον πρόεδρο του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, Σέρκο Χαρουτουνιάν με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμονα Ζαννετίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, δρ Θωμάς Παπαχρήστου και ο Διευθυντής Αγροτικής Κατάρτισης, κ. Παναγιώτης Παπαβασιλείου και στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο

ΕΛΓΟ-Δήμητρα σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα υλοποιήσει τις εξής δράσεις, μεταξύ άλλων:

Στην αξιολόγηση της γονιμότητας των εδαφών που επλήγησαν από την πυρκαγιά και επικινδυνότητας της εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων στις καμένες περιοχέςΣτην παροχή τεχνικής βοήθειας – συνεργασία για την υποβολή αιτήματος για τροποποίηση των προδιαγραφών του φακέλου του ελαιόλαδου Ρόδος Π.Γ.Ε. Στην εφαρμογή μέτρων για την αναγέννηση των δασικών εκτάσεωνΣτην συμβουλευτική των ερευνητών του ΕΛΓΟ- Δήμητρα για τη φύτευση νέων ποικιλιών ελαιόδεντρων και η διερεύνηση δυνατότητας εισαγωγής νέων, περισσότερο προσοδοφόρων, καλλιεργειών στο Ν. Αιγαίο (π.χ. υποτροπικά φυτά)Στην αναβίωση-ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών της Ρόδου (π.χ. κλημεντίνη Ρόδου, κίτρο φυματιώδες Ρόδου και δίφορο λεμόνι Ρόδου, το οποίο είναι και εγγεγραμμένο στον Εθνικό κατάλογο ποικιλιών φυτικών ειδών)Στις ενέργειες για τη διάσωση της βιοποικιλότητας των δενδροκομικών ειδών του νησιού, διατήρηση και αξιοποίηση της συλλογής εσπεριδοειδών του δενδροκομικού σταθμού ΡόδουΣτη συνεργασία στις καταρτίσεις τόσο των νέων αγροτών κυρίως στα μικρά και απομονωμένα νησιά, όσο και όλων των ενδιαφερομένων για οικοτεχνία και κηπευτικές καλλιέργειεςΣτην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΛΓΟ-Δήμητρα στο Νότιο Αιγαίο είτε με κοινές δράσεις, είτε για σκοπούς της Περιφέρειας.

εκπαιδευτικά-συμβουλευτικά σεμινάρια για τους Μελισσοκόμους και τους κτηνοτρόφους έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ θα ακολουθήσουν και για τους ελαιοκαλλιεργητές (21 και 22/09) που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Keywords
Αναζητήσεις
ekpaideftika-symvouleftika-seminaria-elgo-dimitra-stous-pyropliktous-paragogous-tis-rodou.htm
Τυχαία Θέματα