Ε-λιανικό Β΄κύκλος: Επιδότηση δημιουργίας ή αναβάθμισης e-shop

14:01 1/7/2021 - Πηγή: meatnews

Ανακοινώθηκε η νέα Δράση του ΕΣΠΑ e-λιανικό – Β’ Κύκλος για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κλάδο του λιανεμπορίου και έχουν την δυνατότητα να επιδοτηθούν για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού.

Ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων ορίστηκε η 9η Ιουλίου και η καταληκτική ημερομηνία είναι 29 Σεπτεμβρίου.

Για την Δημιουργία e-shop η επιδότηση

θα ανέρχεται έως του ποσού των 5.000,00€, για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση αύλων ενεργειών (Λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Για την Αναβάθμιση e-shop που έχει δημιουργηθεί πριν τις 18/3/2020 η επιδοτούμενη επιχορήγηση θα ανέρχεται έως του ποσού των 1.500,00 €.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής Επιχειρήσεων:

Να έχουν ΚΥΡΙΑ δραστηριότητα το Λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47 και αναλυτικοί αυτού) στην έδρα ή στο υποκατάστημα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα.Υφιστάμενες: ο κύριος ΚΑΔ να έχει αποκτηθεί έως 30/9/2019Νεοσύστατες: ο κύριος ΚΑΔ να έχει αποκτηθεί από 1/10/2019 μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης της Δράσης (έως 11/2/2021).Εάν πρόκειται για Υφιστάμενες, να έχει σημειωθεί μείωση του τζίρου μεγαλύτερη ή ίση του 20% στο τέταρτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Για τις νεοσύστατες η μείωση θα θεωρηθεί 100% στον κύκλο εργασιών τους.Να διατηρούν φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης των ειδώνΝα έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα από 18 Μαρτίου 2020 και εφεξήςΝα μην εντάσσονται σε ήδη οργανωμένο ομοιόμορφο δίκτυο διανομής προϊόντων (π.χ. franchising, Shop in shop, δίκτυο πρακτόρευσης κλπ)Κάθε ΑΦΜ μπορεί να υποβάλλει μια επενδυτική πρότασηΝα μην έχουν ουδέποτε ενταχθεί στη Δράση «e-Λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» που προκηρύχθηκε με την με Α.Π. 981/138/Α2/12.02.21 Απόφαση

Επιλέξιμες Δαπάνες:

Εξοπλισμός Πληροφορικής (server, Η/Υ, εξοπλισμός δικτύου, bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.).
Για τον εξοπλισμό πληροφορικής το μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού του έργου είναι 30%. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.Λογισμικό
Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος.
Επιλέξιμη δαπάνη είναι και η αγορά λογισμικού. Eπιλέξιμο είναι το κόστος για ένα έτος.
Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.
Για το λογισμικό το μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού του έργου είναι 100%.

Ο χρόνος υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου μετά την έγκριση του προγράμματος ανέρχεται έως 6 μήνες.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα