ΑΗDB: Η έλλειψη γαλοπούλας οδηγεί στο χοιρινό και βόειο κρέας

Οι αναλυτές της AHDB μελετώντας τα περσινά Χριστούγεννα, καθώς και τις πρόσφατες αγοραστικές συμπεριφορές και τάσεις της αγοράς συμπεραίνουν πως ένας σημαντικός όγκος καταναλωτών απομακρύνεται από τις παραδοσιακές επιλογές που είναι η γαλοπούλα και στρέφεται προς μία φθηνότερη, εναλλακτική λύση, το χοιρινό

κρέας.

Οι προβλέψεις της ΑΗDB προειδοποιούν για έλλειψη χριστουγεννιάτικων γαλοπούλων και αυξήσεις τιμών λόγω της μεγαλύτερης επιδημίας γρίπης των πτηνών στη χώρα.

Η Kim Heath, μάνατζερ λιανικών πωλήσεων του Συμβουλίου Ανάπτυξης Γεωργίας της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι οι ελλείψεις γαλοπούλας, η κρίση κόστους ζωής και οι νέες τάσεις αγοράς τα τελευταία δύο Χριστούγεννα, συντελούν στο να αυξηθούν φέτος οι πωλήσεις κόκκινου κρέατος.

Πιο συγκεκριμένα η Kim Heath αναφέρει: «Μετά από δύο χρόνια απρόβλεπτων χριστουγεννιάτικων περιόδων, ελπίζαμε ότι φέτος οι γιορτές θα ήταν πιο “πλούσιες”. Όμως, η δύσκολη οικονομική κατάσταση σημαίνει μεγαλύτερη κρίση κόστους ζωής η οποία θα κάνει τα Χριστούγεννα του 2022 εξίσου απρόβλεπτα με τα Χριστούγεννα του Covid. Είναι πιθανό να δούμε μια στροφή σε φθηνότερες επιλογές, προς όφελος του χοιρινού κρέατος. Μια ενδεχόμενη έλλειψη γαλοπούλας, θα οδηγήσει τους καταναλωτές στο βόειο κρέας και στο αρνί, ειδικά για τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα