Αύξηση στο παγκόσμιο εμπόριο χοιρινού κρέατος, σύμφωνα με τη Rabobank

08:31 1/9/2022 - Πηγή: meatnews

H αφρικανική πανώλη των χοίρων και ο πληθωρισμός είναι τα βασικά προβλήματα τα οποία αναφέρονται στην έκθεση της Rabobank για το 3ο τρίμηνο, αλλά και οι εμπορικές προοπτικές που έχουν ανοδική τάση.

Η καταναλωτική ζήτηση παραμένει μεικτή. Στη Βόρεια Αμερική η ζήτηση είναι ισχυρή και βελτιώνεται στην Ε.Ε., αντανακλώντας περισσότερο την εποχική κίνηση παρά μια διαρθρωτική αλλαγή. Η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και ορισμένες άλλες ασιατικές

χώρες, ωστόσο, αναμένουν ασθενέστερη ζήτηση το δεύτερο εξάμηνο του έτους λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για τον πληθωρισμό, της επιβράδυνσης της οικονομίας και των συνεχιζόμενων κινδύνων Covid. Η αγορά χοιρινού κρέατος της Κίνας εξακολουθεί να υπόκειται σε αβεβαιότητα σχετικά με τα μέτρα πολιτικής Covid, τα οποία οδήγησαν σε σημαντική πτώση της εστίασης το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά φαίνεται πιο θετική για το δεύτερο εξάμηνο. Στη Βραζιλία, οι παραγωγοί και οι μεταποιητές δυσκολεύονται να μετακυλίσουν όλο το πρόσθετο κόστος στους καταναλωτές.

Το παγκόσμιο εμπόριο χοιρινού κρέατος το 2ο εξάμηνο του 2022 αναμένεται να ανακάμψει από το χαμηλό επίπεδο το πρώτο εξάμηνο του έτους, κυρίως λόγω της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης εισαγωγών από την Κίνα. Οι τιμές του χοιρινού κρέατος στην Κίνα έχουν αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο μήνα και αναμένεται να παραμείνουν υψηλές το 2ο εξάμηνο του 2022, γεγονός που στηρίζει τις εισαγωγές. Άλλες παραδοσιακές χώρες εισαγωγής, όπως η Ιαπωνία, αναμένουν επίσης ότι οι εισαγωγές θα παραμείνουν σταθερές.

Η έκθεση της Rabobank

Κίνα: Οι τιμές των χοίρων αυξάνονται, λόγω της περιορισμένης βελτίωσης της προσφοράς και της ζήτησης. Εφαρμόζονται πολιτικές για τη σταθεροποίηση των τιμών και τον έλεγχο του πληθωρισμού.

Ευρώπη: Οι τιμές των χοίρων υποστηρίζονται από τη μείωση της προσφοράς και της ζήτησης τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Ευρώπη διαφοροποιεί τις εξαγωγές της, καθώς οι ποσότητες προς την Κίνα παραμένουν χαμηλές.

Βόρεια Αμερική: Οι παραγωγοί παραμένουν ωφελημένοι όσον αφορά τη δύναμη της αγοράς χοίρων και το χαμηλότερο κόστος τροφοδοσίας. Η ζήτηση παραμένει σταθερή, αλλά αναμένεται να εξασθενήσει, καθώς η οικονομία επιβραδύνεται.

Βραζιλία: Τα γεωργικά περιθώρια βελτιώνονται, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Οι εξαγωγές παραμένουν υπό πίεση με πτώση 9,8%, σε ετήσια βάση.

Νοτιοανατολική Ασία: Οι τιμές του χοιρινού κρέατος αυξάνονται στο Βιετνάμ λόγω της περιορισμένης προσφοράς. Οι εισαγωγές αναμένεται να αυξηθούν το 2ο εξάμηνο του έτους.

Ιαπωνία: Οι υψηλές τιμές επιβραδύνουν την εγχώρια κατανάλωση χοιρινού κρέατος. Οι εισαγωγές χοιρινού κρέατος παραμένουν ισχυρές.

Πηγή: pig333.com

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα