Η φθινοπωρινή διακόσμηση στα καλύτερά της -Έτσι θα κάνεις το σπίτι σου ζεστό και cozy

08:09 11/11/2022 - Πηγή: Bovary
Η φθινοπωρινή διακόσμηση στα καλύτερά της -Έτσι θα κάνεις το σπίτι σου ζεστό και cozyafilippiΠαρ, 11/11/2022 - 08:04

Αν ψάχνεις τρόπους, οικονομικούς, εύκολους και γρήγορους, για να ανανεώσεις τον χώρο του σπιτιού σου και να τον διακοσμήσεις κατάλληλα τώρα που ο καιρός σταδιακά αλλάζει, τότε είσαι στο κατάλληλο άρθρο.

Το φθινόπωρο είναι η εποχή αυτήτου χρόνου που μας εμπνέει να μείνουμεσπίτι, στις ζεστές κουβέρτες, ανάμεσαστα σκεπάσματα και παρέα με μια ζεστήκούπα σοκολάτας.

Άλλωστε, όταν ηθερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα, δενυπάρχει τίποτα καλύτερο από τη ζεστασιάτου σπιτιού μας.

Πώς μπορεί κανείς όμως να φέρει μια πιο cοzy διάθεση, μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα με μικρές αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού;

Ζεστός φωτισμός

Η ανανέωση της διακόσμησης και του φωτισμού (επιλέγοντας ένα πιο ζεστό, θερμό φως) είναι δύο εύκολοι τρόποι για να δώσεις κανείς στον χώρο του μια ζεστή και φθινοπωρινή αίσθηση, η οποία είναι ιδανική για τους πιο κρύους μήνες που έρχονται.

View this post on Instagram

A post shared by JYSK Greece (@jyskgr)


Editors Tip: Εκτός από τα minimal ή και vintage φωτιστικά που μπορείς να επιλέξεις για τον ζεστό φωτισμό στο σπίτι μπορείς να επιλέξεις και λαμπάκια, τα οποία όχι, δεν είναι μόνο για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

View this post on Instagram

A post shared by Paulina Bartnik • wnętrza • życie (@zrobieni_naszaro)

Τα λαμπάκια δίνουν μια εξαιρετική διακοσμητική πινελιά σε κάθε χώρο δημιουργώντας μια πιο φιλόξενη και χουχουλιάρικη «φωλιά» ξεφεύγοντας από τα κλισέ του επιδαπέδιου ή επιτραπέζιου φωτισμού.

View this post on Instagram

A post shared by Swan Brand (@swanbranduk)

Κεριά

Ένας ακόμη έξυπνος τρόπος -και αρκετά οικονομικός- για να δώσεις αμέσως διαφορετική υπόσταση στον χώρο είναι τα κεριά.

View this post on Instagram

A post shared by Suave Store (@thesuavestudio)

Όσο ο καιρός είναι μουντός έξω, ακόμη και όταν μικρές ψιχάλες πέφτουν στο παράθυρο, το σαλόνι θα μοσχομυρίζει αρώματα δίνοντας μια ζεστή θαλπωρή. Φαντάσου τα αρώματα του σανταλόξυλου, των μπαχαρικών ή ακόμη και των εσπεριδοειδών (ανάλογα τα γούστα) να αναβλύζουν. Η ζεστασιά στην ατμόσφαιρα είναι ήδη δεδομένη.

View this post on Instagram

A post shared by Torpan Tyttö | Ilona (@torpantytto)

Βελούδινα υφάσματα

Ακόμη ένα tip που θα απογειώσει τη φθινοπωρινή διακόσμηση και θα φέρει ζεστασιά από εκεί που δεν το περιμένεις είναι η προσθήκη των βελούδινων υφασμάτων.

View this post on Instagram

A post shared by moi mili (@moi_mili)

Μπορείς να προσθέσεις βελούδινα ριχτάρια ή βελούδινα μαξιλάρια. Οι χρωματικές αποχρώσεις επίσης παίζουν και αυτές καθοριστικό ρόλο, για αυτό αν θέλεις να κινηθείς σε safe μονοπάτια, θα προτείναμε τις γήινες αποχρώσεις όπως το καφέ ή το πράσινο.

View this post on Instagram

A post shared by H&M HOME (@hmhome)

Editors Tip: Τα μοτίβα επίσης μπορούν να φέρουν μια ιδιαίτερη ζεστασιά στον χώρο. Μπορείς να προσθέσεις σκεπάσματα και κουβερλί στο μπράτσο του καναπέ για τις κρύες νύχτες του χειμώνα σε διαφορετικές υφές, χρώματα και σχέδια. Αυτό αυτομάτως θα δώσει, αφενός μια μοντέρνα νότα στο σπίτι και αφετέρου μια παιχνιδιάρικη διάθεση.

View this post on Instagram

A post shared by H&M HOME (@hmhome)

Christmas design

Η εποχή αυτή είναι ιδανική και για όσους αγαπούν την περίοδο των Χριστουγέννων αφού μπορεί κανείς να στολίσει το σπίτι συνδυάζοντας τα tips για την πιο cozy φθινοπωρινή διακόσμηση και να δημιουργήσει τη δική του Χριστουγεννιάτικη φωλιά. Οι αποχρώσεις πράσινου -κόκκινου ή ακόμη και του κλασικού λευκού -κόκκινου, τα βελούδινα μαξιλάρια και οι πιο fluffy κουβέρτες μπορούν να δώσουν στον χώρο σου μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

View this post on Instagram

A post shared by JYSK Greece (@jyskgr)

Χαλιά

Μήπως ήρθε η ώρα να «ντύσεις» το σπίτι; Τα χαλιά είναι το Α και το Ω, τόσο στη διακόσμηση, όσο και στη θαλπωρή ενός ζεστού σπιτιού. Είτε προτιμάς τις μοκέτες, είτε τα πιο μαλλιαρά χαλιά, με αυτόν τον τρόπο θα ζεστάνεις τον χώρο χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

View this post on Instagram

A post shared by Karo

Keywords
Τυχαία Θέματα