Συνεχιζεται η ανέγερση του Ι. Ν. Οσ. Αυξεντίου Σταυρού

21:35 13/8/2023 - Πηγή: dogma

Την Παρασκευή, 11η Αυγούστου τ.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ακολουθούμενος από τον Γενικό του Αρχιερατικό Επίτροπο Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεο Ζέρβα και τους Διακόνους π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση, επεσκέφθη την Ενορία Οσίου Αυξεντίου του εν Κατερλί Κάτω Σταυρού και προέστη της Ακολουθίας της Ιεράς Παρακλήσεως, προηγηθείσης της Ακολουθίας του Εσπερινού.

Τον Σεβασμιώτατο υπεδέχθη ο δραστήριος Εφημέριος της Ενορίας Παν. Αρχιμ. π. Χρύσανθος Σαββίδης, ο Δήμαρχος Βόλβης κ.

Διαμαντής Λιάμας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Σαββόπουλος και Απόστολος Καρακίτσος, ο Πρόεδρος του Σταυρού κ. Θέμης Χαραλαμπίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Θεοχάρης Καρακεχαγιάς, η Πρόεδρος του Άνω Σταυρού κα Φανή Μαργαρίτου, η Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠ κα Κυριακή Τσουραλάκη και πολλοί Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Ο Λαός προσήλθε ομοθυμαδόν, καθότι ετελέσθη Αγιασμός για την επανέναρξη των εργασιών ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, εργασίες οι οποίες επί πολύ καιρό είχαν τελματωθή και στερούσαν από τον Άγιο ‘’το σπίτι Του’’! Παρόντες ο Εφημέριος της ετέρας Ενορίας της Αγίας Παρασκευής Σταυρού, Αιδ. π. Κωνσταντίνος Ισαακίδης και ο πολυτάλαντος Αρχιτέκτονας που ανέλαβε την εκπόνηση των μελετών για την ολοκλήρωση της ανυψώσεως του Ιερού Τεμένους, κ. Στέργιος Βολιώτης.

Προ της Απολύσεως της Ακολουθίας της Παρακλήσεως της Θεοτόκου, η οποία ετελέσθη στον υπόγειο προσωρινό Ιερό Ναό του Οσίου, εδημιουργήθη πομπή και Ιερός Κλήρος – κρατώντας στα χέρια του Ιερά Λείψανα του Οσίου και ετέρων Αγίων – Άρχοντες και Λαός ανήλθαν στο άνω δώμα, δηλαδή στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό που ημιτελής αναμένει την ολοκλήρωσή του και ετελέσθη ο προγραμματισθείς Αγιασμός, μέσα σε κλίμα συγκινήσεως, κατανύξεως, αλλά και άκρας ικανοποιήσεως του πόθου του Χριστεπωνύμου Πληρώματος, να δή επιτέλους τον Ναό του Οσίου Αυξεντίου να παίρνη την εξωτερική αρχιτεκτονική του θωριά, σύμφωνα με τις εκπονηθείσες μελέτες.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος – με δάκρυα στα μάτια- κάλεσε Ιερό Κλήρο, Άρχοντες και Λαό να εργαστούν από κοινού, μονιασμένοι, ζέοντες στην καρδιά και με απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα του Τριαδικού Θεού και στην αρωγή βεβαίως του Οσίου για την αποπεράτωση του Ναού που θα στεγάση τους απογόνους των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής, από τους αγιασμένους Τόπους και Πατρίδες της Μικρασίας, όπου ο Όσιος Αυξέντιος ετιμάτο ιδιαιτέρως για τη χάρη, τα θαύματά του και τη σκέπη που παρείχε στην πονεμένη Ρωμιοσύνη. Ευχαρίστησε δε τον κύριο Δήμαρχο και τον Λαό για την αμέριστη συμπαράσταση και το στήριγμά τους στον πατρικό και Επισκοπικό του πόθο, να δή περατούμενη την Εκκλησία της Ενορίας που ο Προκάτοχός του κυρός ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ίδρυσε στον Σταυρό!

The post Συνεχιζεται η ανέγερση του Ι. Ν. Οσ. Αυξεντίου Σταυρού appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα