Πανήγυρις Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Μελισσίων και Χειροτονία νέου Διακόνου

22:40 19/7/2023 - Πηγή: dogma

Μέσα στις πολλές πνευματικές χαρές που βιώνει διαδοχικά η Ιερά Μητρόπολή Κηφισίας, προστέθηκαν μερικές ακόμη. Το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου συμπαραστατουμένου υπό του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Πορφυρίου Φραγκάκου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηφισιάς και ιερέων της περιοχής. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Πομενάρχης μας, προχείρισε σε πνευματικό τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Πορφύριο Φραγκάκο. Κατόπιν τέλεσε την ακολουθία

εις Αρχάριον Ρασοφορούντα του κ. Χρυσοβαλάντη Παππά, δίδοντάς του το όνομα Βησσαρίων, προς τιμήν του Αγίου Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης.

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε τη Θεία Λειτουργία και ετέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του Μοναχού Βησσαρίωνος Παππά, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Μελισσίων, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Τρίκκης Πανοσ. Αρχιμ. π. Αχίλλιο Τσούτσουρα, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κηφισιάς και ιερείς της περιοχής. Στο χειροτονητήριο λόγο του ο π. Βησσαρίων ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, καθώς και όλους εκείνους οι οποίοι στάθηκαν δίπλα του στην πορεία της ζωής του, μεταξύ των οποίων και ο πνευματικός του πατέρας Πανοσ. Αρχιμ. π. Κύριλλος Αλεξάκης. Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος νουθέτησε πνευματικά τον χειροτονούμενο, υπενθυμίζοντάς του τα λόγια του Παροιμιαστή:.

The post Πανήγυρις Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Μελισσίων και Χειροτονία νέου Διακόνου appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανήγυρις Ι, Αγίας Μαρίνας Μελισσίων, Χειροτονία, Διακόνου,panigyris i, agias marinas melission, cheirotonia, diakonou