Οικουμενικός Πατριάρχης: «Να πιστέψουμε στο μέλλον της Ίμβρου»

17:07 24/6/2023 - Πηγή: dogma

«Να πιστέψουμε στο μέλλον της Ίμβρου», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τη γενέτειρά του, που είναι φέτος η τιμώμενη περιοχή της Μεσογείου στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας, η έναρξη της οποίας κηρύχθηκε χθες

Την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας 2023 κήρυξε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος, σε μία πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Η Ναυτική Εβδομάδα θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου

και τιμώμενη περιοχή της Μεσογείου είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Βαρθολομαίου, η νήσος Ιμβρος.

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος μίλησε για τον ελληνισμό της Ίμβρου και στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε πως ο νους του τρέχει στην Ιμβρο, που τώρα το καλοκαίρι δέχεται τα ξενιτεμένα παιδιά της. «Τα σχολεία μας λειτουργούν, οι πύλες των ναών μας είναι ανοιχτές, γράφτηκαν εξαιρετικά βιβλία για την μικρή πατρίδα μας και κυκλοφόρησαν υπέροχα φωτογραφικά άλμπουμ. Υμνούνται τα έθιμά μας και είμαστε περήφανοι για τους κατοίκους μας και για όσους έφυγαν. Είμαστε βέβαιοι πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά αρκεί να πιστέψουμε στο μέλλον της Ιμβρου. Εχουμε την ακλόνητη βεβαιότητα πως η νέα γενιά των Ιμβρίων θα συνεχίσει τον καλό αγώνα για να μείνει ζωντανή η Ιμβρος και να συνεχιστεί η δική μας παρουσία στο νησί. Γεμίζει στις επισκέψεις μας η ύπαρξή μας πατρίδα», τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος.

Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, τιμήθηκε ο προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο Θοδωρής Βλάχος. Η προσφώνηση έγινε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό ο οποίος δήλωσε πως η Θεσσαλία είναι «πράσινη περιφέρεια» και παλεύει να είναι το 2020 στις κλιματικά ουδέτερες περιοχές. «Θέλουμε να ζήσουνε τα παιδιά μας καλύτερα από τους γονείς μας», είπε και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Πατριάρχη. Ακολούθησε χαιρετισμός του ημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος είπε πως ο Βόλος υποδέχεται μια παγκόσμια προσωπικότητα και γιορτάζει, ενώ ο κ. Ιγνάτιος, μίλησε για τον θεσμό της Ναυτικής Εβδομάδας.

Πηγή: https://www.taxydromos.gr/

The post Οικουμενικός Πατριάρχης: «Να πιστέψουμε στο μέλλον της Ίμβρου» appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα