Η Κυριακή Β΄ Λουκά στη Μητρόπολη Θηβών

21:18 4/10/2023 - Πηγή: dogma

Το εσπέρας του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023, παραμονή της εορτής της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου, Ανανίου του Αποστόλου, Ρωμανού του μελωδού, Ιωάννου του Κουκουζέλη και Οσίου Γρηγορίου του Δομέστικου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Θηβών κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θηβών. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Παναγία Γοργοϋπήκοο και ευχήθηκε στους πιστούς οι αιτήσεις τους προς την Παναγία να εκπληρώνονται γοργά. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος

τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεβαδείας, στο τέλος της οποίας τέλεσε το μνημόσυνο ενορίτη. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, αναλύοντας το στίχο: “Καὶ καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως”.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης μάρτυρος στο Μετόχι του Αγίου Κυπριανού της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βαγίων. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Κυπριανό και στη μεταστροφή του στον χριστιανισμό αφήνοντας την  παλαιά ζωή του ως μάγος και ακολουθώντας την αληθινή ζωή κοντά στο Χριστό. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς Χρόνια πολλά και πλούσιες τις πρεσβείες του Αγίου Κυπριανού προς τον Κύριο για όλους.

The post Η Κυριακή Β΄ Λουκά στη Μητρόπολη Θηβών appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριακή Β΄ Λουκά, Μητρόπολη Θηβών,kyriaki v΄ louka, mitropoli thivon