Η εορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας

22:43 2/7/2023 - Πηγή: dogma

Στις 29 Ιουνίου η Εκκλησία δοξάζει τους ανώτατους πατριάρχες, τους αγίους αποστόλους Πέτρο και Παύλο. Την ημέρα αυτή, η εκκλησία «Αγ. αποστόλων Πέτρου και Παύλου» στη συνοικία «Φυτώριο» πανηγυρίζει και φέτος γιορτάστηκε με ιδιαίτερη επισημότητα.

Πλήθος κληρικών, εκατοντάδες πιστοί από όλη τη Σόφια και δεκάδες ενορίτες συγκεντρώθηκαν στην ευρύχωρη εκκλησία της Σόφιας, κατάλληλα διακοσμημένη με φρέσκα λουλούδια. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου, την εορταστική λειτουργία

τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Velbazhda Ισαάκ, δεύτερος εφημέριος του Μητροπολίτη Σόφιας.

Μαζί του στη λειτουργία έλαβαν μέρος: οι Kiril Didov, προϊστάμενος του ναού «Αγ. Πέτρου και Παύλου», αρχιμανδρίτης Ιωάννης, πρωτοσύγκελος της Επισκοπής Κρουσέβατς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, π Ιωάννης Τσικάλοφ, προϊστάμενος του ναού «Αγ. Παρασκευάς», Antoniy Alexiev, προϊστάμενος του ναού «St. Δημήταρ», ιερομόναχος Ιουστίνος, αδελφός της Μονής Ζωγράφου «Αγ. Georgi»,  Emilian Kostadinov, προϊστάμενος του πρωτευουσιακού ναού «St. Ευαγγελισμός»,  Γκότσε Χρίστοφ, ηγούμενος του μητροπολιτικού ναού «Ανάσταση του Χριστού», Στιγιάν Ταμπάκοφ, ηγούμενος του μητροπολιτικού ναού κ.α.

Οι προσκυνητές που έφτασαν γέμισαν σταδιακά ολόκληρη την εκκλησία και μαζί ομολόγησαν το Σύμβολο της Πίστεως και την Κυριονική Προσευχή. Με ευλάβεια δεκάδες πιστοί προχώρησαν για να μεταλάβουν.

Στο τέλος του πνευματικού αποστολικού εορτασμού, ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Ισαάκ απηύθυνε χαιρετισμό στην κατάμεστη εκκλησιαστική σύναξη και την χαιρέτισε εκ μέρους του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου.

The post Η εορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα