Η Εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Ιερισσού

20:38 9/9/2023 - Πηγή: dogma

Στις 7 και 8 του μηνός Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά το γεγονός του Γενεσίου της Θεοτόκου, την ημέρα που ο Ιωακείμ ευλογήθηκε και στα σπλάγχνα της Προμήτορος Άννης συνελήφθη το παλάτιο του Βασιλέως Χριστού, η Υπεραγία Θεοτόκος, την ημέρα που η Υπερούσια Τριάς, Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα έδωσαν Σάρκα και Οστά στην πραγμάτωση της αποφάσεώς Τους να φανερώσουν το θέλημά Τους για τη Σωτηρία του κόσμου και του ανθρώπου. Η Σωτηρία αυτή πραγματοποιήθηκε στο Πρόσωπο και με το Πρόσωπο του Χριστού

μας και περνά πάντοτε από την ‘’ευλογημένη εκείνη θύρα’’ που ονομάζεται Παντάνασσα, Παναγία Θεοτόκος, δηλαδή τη Μητέρα Του!

Έτσι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ακολουθούμενος από τους Διακόνους του π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση, την παραμονή της Εορτής Πέμπτη 7η Σεπτεμβρίου τ.έ., στις 7 το απόγευμα, επεσκέφθη το μαγευτικό Εξωκκλήσιο της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας Σταγείρων που τιμάται στο Γενέσιο της Κυρίας των Αγγέλων. Τον υπεδέχθησαν ο εκλεκτός Εφημέριος της Ενορίας Παν. Αρχιμ. π. Ευλόγιος Τσαλαπατάνης που από τότε που ανέλαβε την Ενορία την αναμορφώνει, την αναπλάθει και την ωραΐζει. Μαζί του ευάριθμος χορεία Κληρικών μας για το μεγαλόπρεπο της Πανηγύρεως.

Πολύς ο Λαός και οι Προσκυνητές προσήλθαν στη χάρη Της, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Στυλιανό Βαλιάνο, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Νικόλαο Κεφαλά, Νικόλαο Αυγερινό και Γεώργιο Θαλασσινό, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Ενεχηλίδου, τον τοπικό Πρόεδρο κ. Δημήτριο Φαναρά, τον Πρόεδρο Στρατονίκης κ. Νικόλαο Αντωνίου, τον Δημοτικό Σύμβουλο Πολυγύρου κ. Χρήστο Φυλαχτό, τον Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας κ. Παντελή Αλβανό κ.ά.

The post Η Εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Ιερισσού appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα