Η Αρχή της Ινδίκτου στο Διδυμότειχο

22:05 3/9/2023 - Πηγή: dogma

Του μεν μηνός Αυγούστου εκπνέοντος του δε μηνός Σεπτεμβρίου αρχομένου, και της πύρινης λαίλαπας μαινομένης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός συνεχίζει την ποιμαντική περιοδεία του σε πυρόπληκτες περιοχές και ιερουργεί ευχόμενος και προσευχόμενος για την ταχεία κατάπαυση του πυρός. Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος:

• Την 31η του μηνός Αυγούστου ε.έ., ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη, επί τη εορτή της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου του οικισμού Ζώνης,

του τέως Δήμου Κυπρίνου. Επίκαιρα μίλησε ο Αρχιμ. Νικόδημος Σκλέπας.

• Την 1η του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή, επί τη Αρχή της Ινδίκτου και επί τη μνήμη των εξ Αδριανουπόλεως Τεσσαράκοντα Παρθένων μαρτύρων, ιερούργησε στον φερώνυμο Ιερό Κοιμητηριακό Ναό στα Νέα Κοιμητήρια Ορεστιάδος, όπου και ανεγνώσθη το Μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου για την «ημέρα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος».

• Την 2α του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., ημέρα της εβδομάδος Σάββατο, ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μάνδρας, του τέως Δήμου Ορφέως, και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο ευσεβούς χριστιανής.

The post Η Αρχή της Ινδίκτου στο Διδυμότειχο appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα