Εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στον πατέρα Dorel Man στη Θεολογική Σχολή του Cluj

22:20 23/6/2023 - Πηγή: dogma

Η Σχολή Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου «Babeș-Bolyai» στο Cluj-Napoca διοργάνωσε την Πέμπτη 22 Ιουνίου, εκδήλωση μνήμης με αφορμή την 70η επέτειο από τη γέννηση, αντίστοιχα επτά χρόνια από το πέρασμα στον Κύριο του π. πανεπιστημιακό συνέδριο. Δρ Dorel Man, πρώην δάσκαλος του θεολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος Cluj.

Στο παρεκκλήσι της σχολής της Πανεπιστημιούπολης «Nicolae Ivan», ο Παναγιώτατος Πατέρας Andrei, Αρχιεπίσκοπος Vad,

Feleac και Cluj και Μητροπολίτης Cluj, Maramureș και Sălaj, τέλεσε τη λειτουργία του Παράστα επτά χρόνια μετά τη μετάβαση στον Κύριο του π. . Ο Ντόρελ Μαν προκάλεσε επίσης την προσωπικότητα του αείμνηστου δασκάλου.

«Όταν ο Λάζαρος πέθανε, ο Κύριος Ιησούς Χριστός παρηγόρησε τις αδερφές του, τη Μάρθα και τη Μαρία, με αυτόν τον λόγο: «Όποιος πιστεύει σε μένα, κι αν πεθάνει, θα ζήσει. και αυτός που ζει πιστεύοντας σε μένα δεν πεθαίνει ποτέ» (Ιωάννης 11, 25-26). Αυτή είναι η ομορφιά του Χριστιανισμού: είμαστε αθάνατοι», είπε ο ιεράρχης.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα της σχολής πραγματοποιήθηκε η έναρξη του αναμνηστικού τόμου «Πατέρας Ντορέλ Άνθρωπος, μια ζωή θυσίας στο βωμό της πίστης, του πολιτισμού και της οικογένειας», που εκδόθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο Renaștea της Αρχιεπισκοπής του Κλουζ και επιμέλεια του αρχιμ. Macarie Motogna, ηγούμενος της Μονής Rohia και έξαρχος των μονών της Μητροπόλεως Maramureş και Sătmar, και ο επίκ. πανεπιστήμιο Δρ Victoria Man-Grădinar (κόρη του δασκάλου πατέρα), ακαδημαϊκό προσωπικό στην ειδικότητα Sacred Art στη θεολογική σχολή του Cluj.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 55 επικλήσεις υπογεγραμμένες από ιεράρχες, μοναχούς, ιερείς ή διάφορες προσωπικότητες που γνώριζαν τον πατέρα Dorel Man. Τον τόμο παρουσίασε ο Αρχιμ. Macarie Motogna, Fr. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Ο Δρ. Ioan Chirilă, Fr. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Ο Δρ Vasile Stanciu και ο Αρχ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Δρ. Teofil Tia, κοσμήτορας της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής στο Cluj-Napoca.

The post Εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στον πατέρα Dorel Man στη Θεολογική Σχολή του Cluj appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκδήλωση, Dorel Man, Θεολογική Σχολή, Cluj,ekdilosi, Dorel Man, theologiki scholi, Cluj