Kυριακή της Ορθοδοξίας στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ)

19:35 25/3/2024 - Πηγή: dogma

Την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την καλούμενη ως Κυριακή της Ορθοδοξίας, η Εκκλησία μας τιμά τον θρίαμβό της ενάντια στους εικονομάχους και την αναστήλωση των ιερών εικόνων που έγινε επί αυτοκρατόρων Μιχαήλ και της μητέρας του Αγίας Θεοδώρας το 843 μ.Χ.

 Ο κεντρικός εορτασμός , όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη,

παρουσία αρκετών πιστών. Παρόντες ήταν ο Ευρωβουλευτής κ. Κυμπουρόπουλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κελέτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πουλιλιός, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Κορρές και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τσιάρας. Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο  Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος ενώ στη συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Πριν τη Θεία Κοινωνία διαβάστηκε το κήρυγμα του Μητροπολίτου μας (διαβάστε το εδώ).

 Έπειτα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων εντός του Ναού και η ανάγνωση του «Συνοδικού» της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου. Στο τέλος της λιτανείας ο Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε στην πόλη μας τον νέο Διοικητή της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγο Ιωάννη Κορρέ, δίνοντάς του μια εικόνα της Παναγίας του Έβρου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

The post Kυριακή της Ορθοδοξίας στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ) appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kυριακή, Ορθοδοξίας, Αλεξανδρούπολη ΦΩΤΟ,Kyriaki, orthodoxias, alexandroupoli foto