«Βαθιά ανάσα» η Κέρκυρα, «ασφυξία» ο Πλατανιάς

17:49 27/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Η Κέρκυρα ήταν η μεγάλη κερδισμένη στο ντέρμπι ουραγών. Στο ντεμπούτο του Γιάννη Μαντζουράκη, επικράτησε του Πλατανιά με 2-0. Έτσι, οι νησιώτες έβαλαν τέλος στις 10 συνεχόμενες ήττες και -φτάνοντας τους 14 πόντους- πήραν σημαντική «βαθμολογική ανάσα». Αντίθετα η ομάδα από τα Χανιά δυσχέρανε ακόμα περισσότερο τη θέση της. Έμεινε στους 9 βαθμούς και ο στόχος της παραμονής στη Super League,

απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης κυριάρχησε η τακτική, το άγχος, η νευρικότητα και η σκοπιμότητα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ανέλαβαν την πρωτοβουλία αλλά ήταν «φλύαροι» και δεν έγιναν επικίνδυνοι για την εστία της Κέρκυρας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τελειώσαν τον αγώνα με 3 τελικές από τις οποίες η μια στην εστία των γηπεδούχων.

Οι οποίοι, προτίμησαν να δώσει χώρο στον Πλατανιά, με διπλό σκοπό. Αφ’ ενός να έχουν «σφιχτή» ανασταλτική λειτουργία και αφ’ ετέρου να βρουν κενούς χώρους για να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Και δικαιώθηκαν. Η ομάδα τους δεν κινδύνεψε σοβαρά και ήταν αυτή που τελικά υλοποίησε το στόχο της. Αρχικά οι Φαίακες «προειδοποίησαν» στέλνοντας δύο φορές την μπάλα στο δοκάρι – 40′ Τουράμ, 43′ Επστάιν – της εστίας των Κρητικών. Το σκορ «άνοιξε» σε μια φάση που έδειξε τα σημαντικά αμυντικά και τακτικά προβλήματα του Πλατανιά.

Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Γιαννακόπουλος, έκανε το βολέ στέλνοντας την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Βρίσκοντας την άμυνα των φιλοξενουμένων σε αποσύνθεση. Ο Τουράμ μπήκε στην περιοχή και βρήκε με το κεφάλι την μπάλα, ενώ ο εξερχόμενος Κλάϊτς όχι και ταυτόχρονα έπεσε άτσαλα πάνω στον επιθετικό της Κέρκυρας. Ο Ευαγγέλου καταλόγισε την παράβαση και ο Βραζιλιάνος ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Ο ίδιος διαμόρφωσε και το 2-0 (75’) που δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο Πλατανιάς -που έφτασε τις οκτώ συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες – ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες. Λόγω αποβολής, με 2 κίτρινες κάρτες, του Βάντερσον (86′).

Keywords
Τυχαία Θέματα