Την ενοχή του ομολόγησε ο βομβιστής του πούλμαν της Ντόρτμουντ

13:51 8/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Την ενοχή του για την τοποθέτηση τριών εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν ως στόχο το λεωφορείο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, τον περσινό Απρίλιο, ομολόγησε ένας 28χρονος άνδρας.

Ο συλληφθείς αρνήθηκε ωστόσο ενώπιον του δικαστηρίου ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει και εξέφρασε μεταμέλεια για τις πράξεις του. Οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι ο δράσης σχεδίασε την επίθεση ώστε να κερδίσει χρήματα στο χρηματιστήριο, με δεδομένο ότι η Μπορούσια είναι ο μοναδικός γερμανικός σύλλογος

που είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο και οι μετοχές του είναι ελεύθερα εμπορεύσιμες.

Ο 28χρονος, που έχει ταυτοποιηθεί ως Σεργκέι Β., είχε δανειστεί χρήματα και είχε αγοράσει επενδυτικά προϊόντα της ομάδας πριν τις εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν ενώ η ομάδα ετοιμαζόταν να κινηθεί προς το γήπεδο για αγώνα του Champions League.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά, από θραύσματα, ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα ενώ ένας αστυνομικός υπέστη σοκ. Αρχικά υπήρχαν υποψίες ότι οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί από ισλαμιστές, ακροαριστερούς ή ακροδεξιούς, όμως σύντομα η Αστυνομία άρχισε να εστιάζει το ενδεχόμενο κερδοσκοπίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα