Τι γράφουν τα Τούρκικα ΜΜΕ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

16:31 2/3/2018 - Πηγή: iApopsi

Διαβάστε στην Άποψη:

Τα τουρκικά ΜΜΕ δεν έχουν σταματήσει να μιλούν για την σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι χάθηκαν λόγω κακοκαιρίας και πέρασαν τα σύνορα.

Ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την τουρκική πλευρά, με σκοπό να επαναπατριστούν οι δύο Έλληνες, οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και οι εφημερίδες της γειτονικής χώρας γράφουν τα εξής:

Η Milliyet

αναφέρει ότι, «οι δύο στρατιωτικοί θα βρεθούν στο εδώλιο με τις κατηγορίες της κατασκοπίας και την εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή ενώ του έχουν αφαιρεθεί κινητά, όπλα και τηλέφωνα».

Ενα από τα κύρια σημερινά θέματα της Hurriyet, με τίτλο «Δύο Έλληνες στρατιώτες όπου πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας, συνελήφθησαν». Η είδηση αναφέρει, «οι δύσκολες καιρικές συνθήκες βοήθησαν τους δύο άνδρες, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι, να χάσουν τον δρόμο τους» και κλείνει σημειώνοντας ότι η «Ελλάδα, όπως και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, κρατούν τούρκους στρατιωτικούς τους οποίους αρνούνται να στείλουν πίσω».

Το CNN Turk, γράφει «Υπό κράτηση δύο Έλληνες στρατιωτικοί», και τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο.Συνεχίζει αναφέροντας ότι «η ελληνική περίπολος, λόγω της βαριάς χιονόπτωσης, έχασε τον προσανατολισμό της και πέρασε στην Τουρκία. Εκεί οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο και οδηγήθηκαν στην Εντίρνε (σ.σ.: Αδριανούπολη), όπου κρατούνται».

Η Daily Sanah, αναφέρει «Τουρκική περίπολος συλλαμβάνει Έλληνες στρατιώτες που πέρασαν κατά λάθος στην Τουρκία» και σημειώνει «η ελληνική περίπολος εισήλθε κατά λάθος στα τουρκικά εδάφη, όπως λέει ο Ελληνικός Στρατός, λόγω εξαιρετικά κακών καιρικών συνθηκών» και συνεχίζει «Τα σύνορα εποπτεύονται επισταμένως και από τις δύο χώρες, λόγω της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από το 2015».

Και τέλος, το BBC Turkce γράφει «’Κατά λάθος περνώντας στη Τουρκία’ συνελήφθησαν δύο Έλληνες στρατιώτες». Το σχετικό άρθρο αναφέρει, «σύμφωνα με την δήλωση των Ελληνικών Δυνάμεων, στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον Έβρο, έχασαν τον δρόμο τους λόγω πυκνής ομίχλης και πάτησαν κατά λάθος τουρκικό έδαφος. Οι δύο στρατιώτες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην Αδριανούπολη».

Κλείνοντας αναφέρει, «Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνδιάσκεψη μεταξύ του Έλληνα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ευάγγελου Αποστολάκη, και του Τούρκου ομόλογό του Χούλουι Ακάρ» .

Ανάρτηση Τι γράφουν τα Τούρκικα ΜΜΕ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς από την Η Άποψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα