Θ. Θεοδωρίδης: «Φύγε εσύ, έλα εσύ»

22:36 2/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Τίνος είναι η διαιτησία, ρε παιδιά… Οι μάσκες που είχαν φορεθεί πριν την ώρα τους με τον «βασιλιά Καρνάβαλο» Θόδωρο Θεοδωρίδη έπεσαν ξαφνικά 11 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος κι ενώ μπροστά μας έχουμε ένα μάτσο ντέρμπι που θα κρίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά και τα καυτά παιχνίδια Κυπέλλου για τη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση.

Από το πουθενά ο κύριος «φύγε εσύ, έλα εσύ», γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, αποφάσισε να βάλει ξανά μπουρλότο προκειμένου να είναι ο παντοκράτορας του παιχνιδιού,

χωρίς ν’ αφήσει τίποτα να πέσει κάτω. Διαπιστώνοντας πως με Κουκουλάκη και Τριτσώνη μπορεί να πέσει έξω στους υπολογισμούς του, αποφάσισε τέσσερις ημέρες πριν από το ντέρμπι ΟλυμπιακούΑΕΚ, που έχει βάλει φωτιά στο ποδοσφαιρικό σκηνικό, να βάλει «καπέλο» ακόμη δύο δικούς του στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, προκειμένου οι Έλληνες της ΚΕΔ να είναι μειοψηφία και ουσιαστικά η γνώμη τους να μη μετράει.

Από το πουθενά, λοιπόν, η Επιτροπή Παρακολούθησης της ΕΠΟ σε έκθεση για το πρώτο εξάμηνο της νέας διοίκησης έθεσε υπό μορφή συμβουλής την προσθήκη ακόμα δύο μελών στην ΚΕΔ που θα προέρχονται από το εξωτερικό, επικαλούμενη τον θόρυβο που γίνεται για τη διαιτησία. Η πλευρά της ΕΠΟ, βλέποντας ότι μετατρέπεται σε διακοσμητικό στοιχείο και θα δεχθεί τα πυρά είτε έτσι είτε αλλιώς, καθώς ο Θ. Θεοδωρίδης δεν βρίσκεται στο κάδρο των ευθυνών, απευθυνόμενη στον πρόεδρο της επιτροπής, Χέμπερτ Χούμπελ, είπε ότι η διαιτησία δεν εμπίπτει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων της και είναι θέμα της FIFA.

Πλέον ό,τι και να γίνει στα επόμενα παιχνίδια, η ΕΠΟ θα είναι στο στόχαστρο και οι… Ευρωπαίοι θα παρακολουθούν τα αποτελέσματα των πεπραγμένων τους. Η ουσία είναι όμως ότι, παρά τις όποιες χλιαρές αντιδράσεις, η Ομοσπονδία δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των καθημερινών καταγγελιών για τη διαιτησία.

Ο Θόδωρος, από τη στιγμή που αποφάσισε να κινηθεί για να έχει τον απόλυτο έλεγχο, δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Συνεπώς η λεγεώνα των ξένων ενισχύεται.

Πρωταγωνιστές οι διαιτητές

Το οικοδόμημα που έστησε στην Ελλάδα ο γενικός γραμματέας της UEFA έχει οδηγήσει την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη να γνωρίζει τον Κώστα Καραπαπά, τον Ανδρέα Δημάτο και τον Κυριάκο Κυριάκο πολύ περισσότερο από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, τον Μάρκο Λιβάγια και τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Το αν θα παίξει διαιτητής ο Σιδηρόπουλος ή ο Παπαπέτρου είναι αυτό που ενδιαφέρει, και όχι αν μια ομάδα έχει απουσίες ή τιμωρίες. Σε αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί διόλου τυχαία, έρχεται ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, εκμεταλλευόμενος την ανικανότητα της ΕΠΟ και την αναξιοπιστία που κυριαρχεί, στο κρισιμότερο σημείο και ανατρέπει τα δεδομένα. Γιατί φαίνεται πως με Τριτσώνη και Κουκουλάκη, τους οποίους με τις ενέργειές του θεωρεί αποτυχημένους, φαίνεται πως δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Με την επιστράτευση από το εξωτερικό ανθρώπων που δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην ελληνική διαιτησία, φαίνεται πως είτε απευθείας, είτε μέσω άλλων τα θαύματα θα γίνουν. Αυτά τα θαύματα θα δημιουργήσουν μια εικόνα Καμπούλ ή Βαγδάτης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Θόδωρος μπορεί να βλέπει το έργο του και να καμαρώνει. Εξάλλου, για να φθάσουμε εδώ κοπίασε πολύ. Ασχολήθηκε υπερβολικά.

Πολλές φορές η «Α» στο παρελθόν ασχολήθηκε με τα πεπραγμένα τού γ.γ. της UEFA, Θ. Θεοδωρίδη, αλλά αυτός δεν το τερματίζει πουθενά. Και αν τον είχαμε λόγω συμπεριφοράς χαρακτηρίσει αδιαφιλονίκητο «νταβατζή» του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει βαλθεί σε εβδομαδιαία βάση να μας δικαιώνει. Χωρίς καν να είναι παρών, κινεί τα νήματα του ποδοσφαίρου μας σε όλο το φάσμα του μέσω αλλοδαπών απεσταλμένων, τους οποίους διορίζει ως μέλη των επιτροπών της UEFA και της FIFA, ως το γενικό κουμάντο δηλαδή του ποδοσφαίρου μας.

Αποτέλεσμα της τακτικής του Τεό είναι το ποδόσφαιρό μας να εποπτεύεται και να διοικείται από άτομα χαμηλότατου βεληνεκούς από τις πλέον χαμηλού επιπέδου ποδοσφαιρικές κοινότητες της Ευρώπης που οδηγούν αναπόφευκτα στην καθολική διάλυση.

Η καχυποψία κυριαρχεί, σχεδόν όλοι μιλούν για στημένα παιγνίδια, οι φίλαθλοι δεν είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν, οι χορηγοί ακούν ποδόσφαιρο και… τρέχουν, και, στο τέλος, δεν θα υπάρχει εταιρεία να πληρώσει για να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Φθάσαμε στο σημείο τις ημέρες που κορυφώνονται οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων, όλοι ν’ ασχολούνται με τον διαιτητή, τον τέταρτο και τους βοηθούς των αγώνων και δη του ντέρμπι ΟλυμπιακούΑΕΚ.

Ανάμεσα στις δύο ομάδες ξέσπασε πόλεμος ανακοινώσεων για τη διαιτησία. Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει ξένους διαιτητές, όχι ξένους παράγοντες διαιτησίας. Όταν δεν του βγήκε, έστειλε επιστολή στην ΚΕΔ, την ΕΠΟ και την UEFA με την οποία αντιδρά στους δύο ορισμούς του ντέρμπι με την ΑΕΚ (Παπαπέτρου και Σιδηρόπουλου, ο οποίος θα ’ναι τέταρτος διαιτητής) καλεί δε, σε αντίθετη περίπτωση, την UEFA να παρέμβει.

Με αυτές τις ενέργειες η καχυποψία ότι «Τεό κερνάει, Τεό πίνει» δεν θα βγει από το μυαλό των φιλάθλων. Το δε χρονικό σημείο του πάρτι των ανακοινώσεων είναι τόσο ευαίσθητο που, απ’ όπου και να το πιάσεις, δεν θα βρεις επιχειρήματα να πείσεις.

Η ΑΕΚ δεν άφησε το γάντι που πέταξε ο Ολυμπιακός. Απάντησε επίσης με σκληρή ανακοίνωση και υποστηρίζει πως ο Ολυμπιακός «επιδίδεται σε στυγνό και αθέμιτο παιχνίδι επηρεασμού των διαιτητών», ζητάει από την ΕΠΟ και τη Super League να πάρουν άμεσα θέση επί του θέματος και ξεκαθαρίζει πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα οδηγηθούν ως πρόβατο επί σφαγή την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ζημιά πλέον έχει γίνει κι έχει υπογραφή: Θόδωρος Θεοδωρίδης. Η δε εξομάλυνση του ποδοσφαίρου μας δεν φαίνεται ούτε με… κιάλια.

Οι βάσεις για να φθάσουμε εδώ δεν μπήκαν ούτε ευκαιριακά, ούτε τυχαία. Χρειάστηκε πολλή δουλειά και πειθώ στην κυβέρνηση ότι η αλλαγή σελίδας θα έλθει από το εξωτερικό. Με συνταγές που ήταν βέβαιο ότι θα ρίξουν το καράβι στα βράχια, ο Θ. Θεοδωρίδης άρχισε να επιβάλλει τις θέσεις του και, όταν πια έπρεπε να μιλήσει και η Ελληνική Ομοσπονδία, είχε και τους τρόπους και τα μέσα να μεταφέρει το παιχνίδι στην έδρα του.

Το 2016, όταν ματαιώθηκαν οι εκλογές της ΕΠΟ, σε συνεννόηση με τον Σταύρο Κοντονή, γράφοντας και οι δύο στα παλιά τους τα παπούτσια την ελληνική νομοθεσία, διόρισαν ως γκαουλάιντερ στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη –άτομο που το έχει πάρει στο κυνήγι ολόκληρη η Λευκωσία– και αυτός με τη σειρά του διαβάζοντας το χαρτάκι που του είχε δώσει ο Θόδωρος διόρισε την Επιτροπή Εξομάλυνσης με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους Δρόσο, Δέδε, Βρύζα, Μπάρτζη. Με τα ονόματα αυτά ήταν όλοι ικανοποιημένοι. Σαββίδης, Μελισσανίδης και κυβέρνηση δεν είχαν καμία μα καμία αντίρρηση… Ο Μαρινάκης, που τότε ήταν στα «μέλια» με τους κυβερνώντες –λόγω των τηλεοπτικών αδειών–, δεν φάνηκε να αντιδρά.

Όταν τα παραπάνω παλικάρια στους οκτώ μήνες που έμειναν στη θέση τους έπαιρναν μόνο το παχυλό μεροκάματο, χωρίς να εξομαλύνουν τίποτε στο ποδόσφαιρό μας, έστειλε τον Λάκοβιτς να κάνει μασάζ στις Ενώσεις, ώστε στη Γ.Σ. της ΕΠΟ οι 400 ψήφοι του νόμου Ορφανού και οι 181 του Καταστατικού της ΕΠΟ να γίνουν 71. Και, βεβαίως, εγένετο το θέλημά του.

Παράλληλα, έφερε ως αρχιδιαιτητή τον Περέιρα, ο οποίος κοντεύει να διπλασιάσει το βάρος του από τις εξόδους στην ελληνική επαρχία. Για το καλό της διαιτησίας…

Επιπλέον, έβαλε σε μια Επιτροπή Επιτήρησης κάποιους μικροπαράγοντες της πλάκας από Μάλτα, Αυστρία και Ισπανία. Πού και πού έστελνε και κάποιον Βασάλο ως δήθεν επιτηρητή.

Όταν οι σχέσεις του Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έφτασαν στο απροχώρητο, για να εξασφαλίσει ότι θα μπορούσε να γυρίσει αναίμακτα στην Ελλάδα, έβαλε διαιτητή στο ντέρμπι του Κυπέλλου τον Σιδηρόπουλο, τον οποίο είχε καταϋποχρεώσει αφού προ τριμήνου με ενέργειές του είχε διαιτητεύσει τον αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν. Καλού-κακού, όμως, έστειλε και τον Λάκοβιτς να πει στον Περέιρα να είναι παρών στο παιγνίδι. Βλέπετε, τυχόν παράπονα του «Θρύλου» για τη διαιτησία στο ντέρμπι θα ήταν σημάδι ότι θα πρέπει ο Τεό να παραδώσει το διαβατήριό του, ώστε να ξεχάσει κάθε ελπίδα επιστροφής στην πατρίδα του.

Η ζωάρα στην Ελβετία και το νταβατζιλίκι έβαλαν τις βάσεις να μας περιμένει ένα πρωτάθλημα… αίμα και άμμος. Κι επειδή η άμμος χρειάστηκε για τη λίμνη της Γενεύης, τι μένει; Ένα ποδόσφαιρο όπου τα πρωταθλήματα παίζονται σε άλλα γήπεδα.

Keywords
super league, uefa, ολυμπιακος, ΑΕΚ, κεδ, επο, fifa, ελλαδα, επιστρατευση, εταιρεία, super, league, βασεις, εκλογες, μαρινακης, ΠΑΟΚ, σεν, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ψηφοι δημοτικων συμβουλων, εκθεση γενευης, αλλαγη ωρας, στημενα, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, ολυμπιακοί αγώνες, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, αποτελεσματα, super league, διαβατηριο, γηπεδα, γνωμη, δουλεια, εδρα, επο, θαυματα, θεμα, ισπανια, μαλτα, ονοματα, παιχνιδια, ωρα, uefa, αυστρια, αιμα, αμμος, βρισκεται, γινει, γινεται, δεδε, δωσει, ειπε, υπαρχει, εκθεση, ελβετια, ελπιδα, εμειναν, επρεπε, ερχεται, εταιρεία, ζημια, εικονα, καχυποψια, κεδ, κυβερνηση, κυνηγι, κιαλια, κλιμα, λεγεωνα, μασαζ, μηνες, μορφη, μυαλο, νηματα, ομαδα, οκτω, ουσιαστικα, ουσια, παπουτσια, ποδοσφαιρο, πεδιο, υπογραφη, σαββιδης, σεν, σιδηροπουλος, σειρα, τεο, super, δικαιωματα, fifa, κυριακη, league, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, θεσεις, βεβαιως
Τυχαία Θέματα