Ποιο μήνυμα στέλνει στη Μέρκελ ο ηγέτης των Γερμανών Φιλελευθέρων

«Μην εκβιαστείτε από τους Χριστιανοδημοκράτες’. Αυτό διεμήνυσε ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας με συνέντευξή του στη «Neue Osnabrücker Zeitung προς την Άνγκελα Μέρκελ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κρίστιαν Λίντνερ προέτρεψε τους στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) να μην κάνουν μεγάλες «παραχωρήσεις στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κατά τις συζητήσεις τους για σχηματισμό ενδεχόμενου νέου μεγάλου συνασπισμού», oι οποίες ξεκινούν σήμερα.

Ο Λίντνερ είπε επίσης ότι «μια κυβέρνηση μειοψηφίας των Χριστιανοδημοκρατών

θα ήταν καλύτερη για τη Γερμανία, εάν το (SPD) επιδιώξει να επιτύχει μαξιμαλιστικούς στόχους οι οποίοι φτάνουν στα όρια του εκβιασμού».

Ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων υποσχέθηκε πάντως να «υποστηρίξει ανοικτά» μια κυβέρνηση μειοψηφίας στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο: «Δεν δίνουμε συμβουλές αλλά δίνουμε μια υπόσχεση: Το FDP θα τηρήσει εποικοδομητική στάση σε καλές κυβερνητικές προτάσεις».

Ο Κρίστιαν Λίντνερ απέκλεισε εντούτοις εκ νέου συμμετοχή του κόμματός του σε συνομιλίες για τρικομματική κυβέρνηση Τζαμάικα: «Το FDP δεν περιχαρακώνεται εις τον αιώνα τον άπαντα, αλλά υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες και με τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν είναι εφικτή μια κυβέρνηση Τζαμάικα».

Keywords
Τυχαία Θέματα