Κυβέρνηση στο κυνήγι του φτωχού

15:24 4/12/2017 - Πηγή: iApopsi

Αυτό δεν είναι επιστροφή στον ρεαλισμό, αλλά ανώμαλη προσγείωση για την κυβέρνηση. Η ουσία είναι πως στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού πρώτα τα έδωσαν όλα στους Θεσμούς για να κλείσουν την αξιολόγηση χωρίς καθυστερήσεις, τώρα καλούνται να βρουν τον τρόπο για να σώσουν και τα προσχήματα.

Ο πονοκέφαλος έχει όνομα και είναι οι πλειστηριασμοί. Οι οποίοι θα προχωρήσουν κανονικά. Στο κυβερνητικό επιτελείο είναι βέβαιοι ότι οι περισσότεροι μπορούν να πραγματοποιηθούν και μάλιστα… δίκαια. «Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει αντικειμενικός τρόπος να ξεκαθαρίσεις τους πραγματικά φτωχούς από

εκείνους που χρησιμοποιούν το σύστημα προς όφελός τους», σχολιάζει κυβερνητικός παράγοντας. Ο προβληματισμός έχει ως εξής: πώς είναι δυνατόν κάποιοι χωρίς εισοδήματα ή με ελάχιστα να είναι συνεπείς προς τις λοιπές οφειλές τους, να πραγματοποιούν μηνιαίως αρκετά έξοδα, να διατηρούν κάθε συμβόλαιο πολυτελείας όπως π.χ. συνδρομητικής τηλεόρασης κ.λπ.; «Γίνεται λοιπόν σαφές ότι αυτοί προσπαθούν να εξαπατήσουν το σύστημα. Με την μαύρη εργασία να οργιάζει παρά τους ελέγχους αλλά και να έχει γίνει μόδα η μερική απασχόληση η οποία όμως μερική είναι μόνο στα χαρτιά με αποτέλεσμα το υπόλοιπο των αμοιβών να διακινείται με μαύρο χρήμα, γίνεται κατανοητό πως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη που θέλουν να παρουσιάσουν», σημειώνεται. Υπάρχει και μια ακόμα κατηγορία: των νεόπλουτων. «Πρόκειται για τμήμα των οφειλετών οι οποίοι υπερεκτίμησαν τις δυνατότητές τους, φορτώθηκαν με υπέρογκα δάνεια σε μια περίοδο όπου τα έσοδά τους αυτά τα δικαιολογούσαν αλλά στη συνέχεια επέστρεψαν στην σκληρή πραγματικότητα. Εδώ το πρόβλημα είναι διττό: αφενός έχουν αδυναμία να καταβάλλουν δόσεις χιλιάδων ευρώ τον μήνα, αφετέρου αδυνατούν να συντηρήσουν πολυτελείς ακίνητες περιουσίες. Για αυτούς θα πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν μπορεί όμως να λογίζεται ως πρώτη κατοικία ένα ακίνητο πολλών χιλιάδων ευρώ», καταλήγει.

Tέλος, πρόβλημα αποτελούν και οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο, μιας και όπως προκύπτει ήδη έχουν εκπλειστηριαστεί ακίνητα – πρώτες κατοικίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα