Η Super League επέλεξε τήρηση του συντάγματος

Δεκτή κατά πλειοψηφία, έγινε η πρόταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, να χαρακτηριστεί (και) από τη Super League, ως αντισυνταγματική η διάταξη του νόμου που επιβάλλει υποχρεωτική μεταβίβαση μετοχών από παράγοντες που εμπίπτουν στις διατάξεις περί κωλυμάτων. Το θέμα – το οποίο, τέθηκε στη σημερινή (Πέμπτη 14/12) συνεδρίαση – αφορά άμεσα τους Β. Μαρινάκη, Γ. Σπανό και Γ. Κομπότη.

Κατά την ψηφοφορία

(απουσίαζαν εκπρόσωποι των ΠΑΕ Πλατανιάς, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα) υπέρ της αντισυνταγματικότητας τάχθηκαν 10 ΠΑΕ. Να μην έχουν – θετική ή αρνητική – άποψη (γιατί άραγε;) παρουσιάστηκαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και της ΕΠΟ. Οι τρεις πρώτοι ψήφισαν «παρών» και «λευκό» ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας.

Ακόμα, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Από τον οποίο θα ζητείται η αλλαγή της σχετικής διάταξης και η τήρηση του συντάγματος.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις του ΔΣ: «1/ Ενέκρινε το Πρόγραμμα του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΣΟΥΡΩΤΗ, 17ης-30ης αγωνιστικής.

2/ Η SUPER LEAGUE, αποδεχόμενη αίτημα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, περί υποχρέωσης ή μη μεταβίβασης μετοχών σε περίπτωση κωλύματος άρθρου 3 Ν.2725/1999, με το οποίο συντάχθηκαν οι ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ενέκρινε την αποστολή επιστολής προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. “Παρών” ψήφισαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ ψήφισε “λευκό”.

3/ Από την 1η αγωνιστική του Β’ Γύρου (16η αγωνιστική ημέρα) του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΣΟΥΡΩΤΗ, θα ισχύει μόνο το ηλεκτρονικό Φύλλο Αγώνα.

4/ Εγκρίθηκε η προγραμματική Σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υποδομών της SUPER LEAGUE».

Keywords
Τυχαία Θέματα