Αντίστροφα μετρά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

10:20 29/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Μόνο η μη λύση του Σκοπιανού μπορεί να συντηρήσει αυτή την κυβέρνηση καθώς όπως όλα δείχνουν εκείνα που τους χωρίζουν ξαφνικά απειλούν τον συμβατικό αυτό πολιτικό γάμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, αν δηλαδή φτάσει πρόταση στη Βουλή, η οποία περιλαμβάνει τον «όρο» Μακεδονία σε οποιαδήποτε μορφή, ο Πάνος Καμμένος… αποχωρεί!

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το real.gr το θέμα το έχει ήδη συζητήσει

με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο, ωστόσο, φέρεται να έχει διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση.
Εφόσον, δηλαδή, τεθεί θέμα δεδηλωμένης και κατατεθεί πρόταση μομφής, οι ΑΝΕΛ θα παράσχουν -πιθανότατα- ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είναι, πάντως, γνωστό, εάν μαζί με τον Πάνο Καμμένο αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και οι υπόλοιποι βουλευτές των ΑΝΕΛ που κατέχουν υπουργικούς θώκους, όπως και δεν είναι ακόμα γνωστό εάν όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ καταψηφίσουν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως δεν δείχνουν να ανησυχούν καθώς κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν αποκλείεται ξαφνιά ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει… πλειοψηφία! Ακόμα και με μεταγραφές από τους νυν συνεργάτες τους. Αλλωστε συνεργάτες του πρωθυπουργού προδιαγράφουν την μεταγραφή και του Δημήτρη Καμμένου. Όχι προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά είτε απευθείας σε άλλο κόμμα από τους ΑΝΕΛ είτε με μια στάση στην ομάδα των ανεξάρτητων.
Ειδικά στο θέμα του Σκοπιανού, εφόσον η πρόταση που έρθει είναι στο πλαίσιο που έχει τεθεί μέχρι ώρας, η κυβέρνηση έχει δεδομένη πλειοψηφία και με την στήριξη βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Επί της ουσίας τώρα, η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου μάλλον θα ανακουφίσει τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έχει σηκώσει μεγάλο βάρος προς υπεράσπιση του συνεταίρου του. Μάλιστα και στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς δέχθηκε από όλους αιχμές κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Ειδικά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, εκ νέου την Δευτέρα το πρώι, αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο δήλωσε πως «όταν βγήκα από το Μαξίμου είπα ότι είναι επικίνδυνο και γελοίο ο υπουργός της κυβέρνησης να έχει διαφορετική θέση».
«Είναι εξευτελιστικό για τους ‘Ελληνες να βλέπουν τον Υπουργό Αμύνης να μην μπορεί να προσεγγίσει ελληνικό έδαφος» τόνισε.
«Υπάρχουν πολλά ονόματα που δίνουν λύση, μια σλαβική λέξη μπορεί να μας καλύπτει πλήρως» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Είμαστε υπέρ μιας σύνθετης λύσης που όμως θα συνοδεύεται με δεσμευτικές εγγυήσεις και τον αλυτρωτισμό», υπογράμμισε.
«Η κυβέρνηση κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Είπα στον Τσίπρα για το ρεζιλίκι με τον Καμμένο, που από τον Σεπτέμβριο προκαλεί λέγοντας ‘καμία λύση’, ότι μια κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει δύο απόψεις σε ένα θέμα» συμπλήρωσε.
«Η ευθύνη της κυβέρνησης για τη διγλωσσία είναι τεράστια. Πρέπει να εξασφαλίζει την ελάχιστη υπευθυνότητα μέσα στο κόμμα», σημείωσε.
«Δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ. Καμμένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα», είπε.

Επιμένει ο Δ. Καμμένος

Ένα 24ωρο μετά την ολομέτωπη επίθεση κατά υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Αυγής» ο Δημήτρης Καμμένος έριξε «καρφιά» για τα σενάρια αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, λόγω του Σκοπιανού. Μέσω του ΑΝΤ1, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων απάντησε σκληρά σε όσους βλέπουν συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-Κεντροαριστεράς.
«Αν νομίζουν ότι καλό της πατρίδας είναι να υπάρχει ένα προοδευτικό ρεύμα για εύρεση λύσης, όπως λέει το πρωτοσέλιδο της “Αυγής”, εγώ δεν μπορώ να διαφωνήσω με αυτό αλλά δεν θα περάσει από τη Βουλή. Πρόταση με “Μακεδονία” στη Βουλή δεν θα έρθει, όποιος την φέρει θα καταστραφεί πολιτικά είτε είναι προοδευτικός, είτε είναι πιο συντηρητικός, είτε είναι όπως θέλετε πείτε τον. Ο ελληνικός λαός θα φέρει ένα εκατομμύριο κόσμο και πάνω στο δεύτερο συλλαλητήριο» είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος των ΑΝΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα