Tόσκας vs Μάρδα για τους χιλιάδες του Συντάγματος

10:50 5/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Στον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο του Συντάγματος επανήλθε το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης Νίκος Τόσκας ο οποίος επέμεινε πως η εκτίμηση της αστυνομίας για 140.000 διαδηλωτές είναι ακριβής.

Μάλιστα για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς της, η Αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο τραβηγμένο από το ελικόπτερο, όπου φαίνεται η διαδήλωση από ψηλά. «Εάν

υπήρχε ένα εκατομμύριο, ο κόσμος θα ήταν μέχρι τους Αμπελοκήπους», είπε ο κύριος Τόσκας που παραδέχθηκε επίσης ότι το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα «επειδή υπήρχαν τερατογενέσεις από ορισμένα ΜΜΕ ότι ο κόσμος ήταν ένα εκατομμύριο, γι’ αυτό δόθηκε το βίντεο στη δημοσιότητα».

Αμέσως μετά πάντως έσπευσε να χαρακτηρίσει «αυθαίρετο και λάθος ότι έδωσα εγώ την εντολή να βγει το βίντεο, που τραβήχτηκε όπως γίνεται σε όλες τις μεγάλες διαδηλώσεις».

Με τον υπουργό πάντως δεν δείχνει να συμφωνεί ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας. Επικαλούμενος εκτιμήσεις φίλων του τοπογράφων, υπολόγισε το χώρο που καλύφτηκε σε 160.000 τετραγωνικά μέτρα, επί 3,2-3,5 άτομα στο τετραγωνικό, όπως είπε και κατέληξε σττους πεντακόσιους με πεντακόσιιους εξήντα χιλιάδες τους πολίτες που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο.

Δεν ειναι πάντως και μικρή η διαφορά…

Keywords
Τυχαία Θέματα