AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η πρόταση Βουρλιώτη για αναίρεση

Όπως είχε γράψει η «Α» το προηγούμενο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη ανετέθη η διερεύνηση του γνωστού βουλεύματος παραπομπής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 28 ατόμων που εμπλέκονται σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο κ. Βουρλιώτης, όπως φαίνεται από το περιεχόμενο της πρότασής του, προς το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, εισηγείται να διερευνηθεί εκ νέου η υπόθεση από Συμβούλιο Εφετών, με αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει στο εις χείρας του βούλευμα ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία για την αθώωση 8 κατηγορουμένων για τα αδικήματα

της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και της απάτης.

Η πρότασή του θα εξετασθεί από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου είναι δυνατόν να γίνει δεκτή εξ ολοκλήρου, δεκτή εν μέρει, ή και να απορριφθεί.

Επειδή η απόφαση του Αρείου Πάγου για την μη παραπομπή των κατηγορουμένων για τα παραπάνω αδικήματα ελήφθη από την απόλυτη πλειοψηφία (3-0) αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι κατά το παρελθόν δεν υπάρχει προηγούμενο αναίρεσης με απόφαση απόλυτης πλειοψηφίας του Συμβουλίου Εφετών.

Το πλήρες κείμενο της ως άνω πρότασης έχει ως εξής:

Πρόταση Βουρλιώτη για αναίρεση

Keywords
Τυχαία Θέματα