130.000 υπογραφές σε τρεις μέρες!!! και ΠΑΝΟ στον ΠΑΟΚ

21:33 6/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Περισσότερες από 30.000 υπογραφές την ημέρα μέσω του ιστότοπου onomasia.gr συλλέγονται κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια. Όπως σημείωσε στην «Α» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας Γιώργος Τάτσιος, αυτή είναι μόνο η αρχή μιας και στις 21 Ιανουαρίου θα ακολουθήσει το πρώτο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη οπότε και θα προγραμματιστούν οι επόμενες δράσεις.

Ήδη οι υπογραφές

έχουν ξεπεράσει τις 130.000 σε διάστημα περίπου τριών ημερών. «Αυτές δεν είναι δεσμευτικές γιατί δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα αλλά σίγουρα είναι ένας μοχλός πίεσης. Ανά 30.000 που συγκεντρώνονται κατατίθενται στον συμβολαιογράφο μας ώστε στο τέλος μαζί με το ψήφισμα να σταλούν στον πρωθυπουργό» εξηγεί.

Όπως μας είπε η μεγάλη αντίδραση θα προκύψει μέσω της αυτοδιοίκησης. «Είμαστε σε επαφή με τους 59 δήμους της Μακεδονίας και ο ένας μετά τον άλλο περνούν ψήφισμα από τα δημοτικά συμβούλια κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία, τα οποία θα συγκεντρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο και θα σταλούν στον υπουργό Εξωτερικών για δική του χρήση». Προειδοποιεί δε πως «αν χρησιμοποιηθεί το Μακεδονία δεν θα βουλιάξει μόνο η Μακεδονία από τις αντιδράσεις αλλά η Ελλάδα».

Εν τω μεταξύ, η πρώτη οργανωμένη αντίδραση ήρθε κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών ήρθε από τον ΠΑΟΚ στο ματς της Τούμπας με τον Λεβαδειακό. «Η Μακεδονία είναι μία και μοναδική και είναι εδώ», έγραφε το σχεδόν 30 μέτρων πανό στην κερκίδα. Και τώρα; Τι γίνεται, τώρα;

Με βάση τις καλές (έως πολύ καλές) σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, με τον Ιβάν Σαββίδη, στην κυβέρνηση ούτε περνούσε από το μυαλό τους ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, μετά και την πορεία πρωταθλητισμού του δικεφάλου στο πρωτάθλημα.

Και μετά την «εξυγίανση» που – υποτίθεται – ότι ήθελαν οι φίλαθλοι του ασπρόμαυρου δικέφαλου και έφερε η κυβέρνηση. Ήλπιζαν ότι θα περνούσε στο «ντούκου» η απόπειρα συμφωνίας για την ονομασία της FYROM, με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία.

Είναι γεγονός ότι ο σκληρός πυρήνας των οπαδών του ΠΑΟΚ στα social media δεν είχε –έως τώρα – ασχοληθεί με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού των Εξωτερικών Κοτζιά, περί «αναγκαιότητας» να βρεθεί μία λύση στο «Σκοπιανό» κι ας υπερβαίνει αυτή τις «κόκκινες γραμμές». Από το ματς με τον Λεβαδειακό, ωστόσο, άλλαξε το κλίμα, με το πανό και τα ήπια – προς το παρόν – συνθήματα.

Στην κυβέρνηση θεωρούσαν ότι εκλογικά έχουν στο «τσεπάκι» τους το λαό του ΠΑΟΚ με βάση τα όσα διαδραματίστηκαν στο ποδόσφαιρο από τις αλλαγή στην διοίκηση της ΕΠΟ κλπ. Κι όπως έγραψε η «Α» προκειμένου η κυβέρνηση εν όψει των επερχόμενων εκλογών, που ίσως γίνουν με άξονα το «Σκοπιανό», πήρε πίσω με τροπολογία την «κάρτα φιλάθλου», μέτρο που είχε εξοργίσει και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Όμως, το πανό που κρέμασαν στην Τούμπα ήταν απλά η προειδοποιητική βολή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που έκανε το μοιραίο λάθος ν’ αγνοήσει το πατριωτικό φρόνημα των οπαδών του ΠΑΟΚ και να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της ότι μπορεί να το ανταλλάξει (ενδεχομένως) με την κατάκτηση ενός τίτλου…

Επίσης, δεν πρέπει να αγνοούνται οι υπογραφές, μέχρι στιγμής, περίπου 130.000 πολιτών. Οι οποίοι, δε δέχονται με τίποτα να συμπεριληφθεί το όνομα «Μακεδονία» στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων. Μεταξύ των οποίων, βεβαίως και φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αλλά και των Άρη, Ηρακλή. Οι υπογραφές μαζεύτηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Βεβαίως η διαδικασία συνεχίζεται και μάλλον οι δεκάδες χιλιάδες θα γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες.

Άλκης Φιτσόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα