Βέροια: Πέταξαν τα σκουπίδια ανεμογεννητριών δίπλα στον Αλιάκμονα (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Μουσαμάδες, ξύλινα κιβώτια και μεγάλες ποσότητες χαρτιού πέταξαν ασυνείδητοι μόλις πενήντα μέτρα από τον ποταμό Αλιάκμονα, κοντά στην τοπική κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας, στην Ημαθία. Σύμφωνα με τα μέλη της Οικολογικής Ομάδα Βέροιας, τα παραπάνω υλικά βρέθηκαν διασκορπισμένα σε αρκετά μεγάλη έκταση και προέρχονται από τις συσκευασίες των ανεμογεννητριών που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στο όρος Βέρμιο.

Η ανεξέλεγκτη ρίψη τους προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής που άμεσα ενημέρωσαν την Ομάδα. Σε ανακοίνωσή της, ζητεί την παρέμβαση των αρχών για να διαλευκάνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η μεταφορά των υλικών συσκευασίας των ανεμογεννητριών, δίπλα στον ποταμό.

Ακόμη, η Οικολογική Ομάδα Βέροιας ζητεί άμεσα να δοθεί απάντηση στο ερώτημα πώς βρέθηκαν τα σκουπίδια στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς απαγορεύεται ρητώς η απόρριψή τους σε δημοσίους ή ιδιωτικούς χώρους.

Μιλώντας στη Greenagenda.gr, o Νίκος Ασλάνογλου, μέλος της Οικολογικής Ομάδας, υποστήριξε ότι «η εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου λειτουργίας του αιολικού πάρκου προβλέπει ότι η εταιρεία οφείλει να διαχειριστεί τα σκουπίδια και να ορίσει υπεύθυνο του έργου».

Μετά από επικοινωνία της Greenagenda.gr με την υπεύθυνη εταιρεία για τη λειτουργία του αιολικού πάρκου και την ενημέρωσή της για το συγκεκριμένο ζήτημα, ήδη ξεκίνησε σχετική έρευνα και σύντομα, όπως δεσμεύθηκε, θα δοθούν οι αναγκαίες απαντήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα