Τσίπρας: Ξεκινά πολύ σύντομα το νέο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»

Αναφορά στις πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας, που έχουν «ξεχωριστή θέση στο νέο ενεργειακό μείγμα που σχεδιάζουμε», αλλά και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, πραγματοποίησε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας.

«Το νέο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ’ Οίκον", το οποίο θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, θα περιλαμβάνει σημαντικές

καινοτομίες, με ιδιαίτερη μέριμνα στα μεσαία και χαμηλότερα εισοδήματα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η Περιφέρειά σας (σ.σ. Δυτικής Ελλάδος) εμφανίζει μάλλον ένα υψηλό δυναμικό και εξαιρετικά αξιοποιήσιμο, ειδικά στα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά πάρκα», τόνισε ο κ. Τσίπρας και υπενθύμισε ότι «ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή το νομοσχέδιο-τομή, πιστεύω, που αφορά τις Ενεργειακές Κοινότητες και ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη αυτή και δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να γίνουν έτσι συμπαραγωγοί».

«Για πρώτη φορά και πολίτες και ΟΤΑ και μικρές επιχειρήσεις, τοπικές επιχειρήσεις, εμπλέκονται στον ενεργειακό σχεδιασμό, μέσω της δικής τους δυναμικής συμμετοχής σε αυτά τα εγχειρήματα. Ο θεσμός αυτός έχει ως κεντρικό άξονα τη δημιουργία συνεργιών και συνεργασιών μεταξύ φορέων και συνεπώς τη δημιουργία ευρύτερων κοινωνικών συναινέσεων», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα