Στους 97 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Μάτι

Στους 97 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, όπως ανακοίνωσαν υπουργείο Υγείας και Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, υπέκυψε τα μεσάνυχτα της Κυριακής ένας ακόμη εγκαυματίας, ηλικίας 76 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Θριάσιου Νοσοκομείου (Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων).

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αυτή τη στιγμή, 25 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι δύο είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (στις ΜΕΘ είναι συνολικά τέσσερα άτομα). Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο

Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Την ίδια ώρα, ταυτοποιήθηκαν δύο σοροί που δεν είχαν αναγνωριστεί. Πρόκειται για άνδρα τον οποίο δεν είχαν αναζητήσει συγγενείς του, καθώς και για τον άνδρα που κατά δήλωση φιλικού προσώπου του είχε εξαφανιστεί κατά τη φωτιά στο Μάτι και θεωρούνταν μέχρι πρότινος ως ο μοναδικός αγνοούμενος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 83, ενώ από τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 14 άτομα.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, άσκησε εκ νέου δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις φονικές πυρκαγιές.

«Έστησαν σόου πάνω στους νεκρούς. Είναι αδύνατον να μην ήξερε για τους νεκρούς στο Μάτι ο κ. Τσίπρας» ανέφερε για να προσθέσει: «Οποιοσδήποτε πολιτικός σε οποιαδήποτε άλλη χώρα είχε αποκαλυφθεί ότι ενώ είχαμε μια τέτοια τραγωδία στο Μάτι, έπαιζε θέατρο, θα είχε τελειώσει πολιτικά». Σημείωσε παράλληλα πως «η κ. Δούρου δεν έχει πάει ακόμα στην περιοχή που κάηκε».

Keywords
Τυχαία Θέματα