Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Η διαχείριση των πλαστικών απορριμμάτων αποτελεί μια σοβαρή παγκόσμια κρίση. Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης 2018, τέθηκε σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός υπολογιστής για τη ρύπανση από πλαστικές ύλες (https://www.earthday.org/plastic-calculator/) με σκοπό οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να υπολογίζουν ανα έτος την ποσότητα πλαστικού που χρησιμοποιούν και να σχεδιάσουν τη μείωση των αποβλήτων.

Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις δυσκολεύονται μέχρι σήμερα να διαχειριστούν με σωστό τρόπο το περιβαλλοντικό αυτό ζήτημα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η παραγωγή

πλαστικού προβλέπεται ότι θα αυξηθεί τρεις φορές τα επόμενα 25 χρόνια.

Όπως γνωρίζουμε, τα μικροπλαστικά μολύνουν το πόσιμο νερό και τα ψάρια που καταναλώνουμε στο τραπέζι μας. Το πλαστικό όχι μόνο σκοτώνει άγρια ​​ζώα αλλά επηρεάζει τη ζωή περισσότερων από 2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

«Η πλαστική ρύπανση αποτελεί μια διαρκής πρόκληση. Μπορούμε να δούμε τα πλαστικά που επιπλέουν στα ποτάμια, τους ωκεανούς και τις λιμνοθάλασσες και επηρεάζουν την υγεία μας και βέβαια το μέλλον των δισεκατομμυρίων παιδιών. Όλοι μας έχουμε συνεισφέρει σε αυτό το πρόβλημα και για αυτό πρέπει να εργαστούμε για να σταματήσουμε την πλαστική ρύπανση», επεσήμανε η Βαλέρια Μερίνο, Αντιπρόεδρος του δικτύου της Ημέρας της Γης.

Το συγκεκριμένο δίκτυο ενθαρρύνει τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στον αγώνα για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης ως μέρος της εκστρατείας "End Plastic Pollution" για την Ημέρα της Γης 2018.

«Πρώτα πρέπει να γνωρίζουμε το πρόβλημα», δήλωσε η κ. Merino και εξήγησε ότι «ο υπολογισμός της πλαστικής ρύπανσης θα μας βοηθήσει να προσδιορίσουμε τη συνολική ετήσια κατανάλωση πλαστικών αντικειμένων μίας χρήσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα