Η κλιματική αλλαγή βλάπτει τη θρεπτική αξία του ρυζιού

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν τη μελέτη χρησιμοποιώντας 18 κοινά στελέχη ρυζιού που καλλιεργούνται σε αγρούς στην Κίνα και την Ιαπωνία. Για πρώτη φορά, η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι βιταμίνες Β1, Β2, Β5 και Β9, όλες εκ των οποίων είναι σημαντικές για την ικανότητα του οργανισμού να μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια, μειώνονται στο ρύζι, καθώς τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα αυξάνονται.

«Πρόκειται για έναν υποτιμημένο κίνδυνο της καύσης ορυκτών καυσίμων

και της αποψίλωσης των δασών», ανέφερε σε δήλωσή της μία από τους συγγραφείς της μελέτης και διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και Παγκόσμιου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, Κρίστι Ίμπι.

Οι αρνητικές επιπτώσεις του αυξημένου ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα αντικατοπτρίζουν τις απρόβλεπτες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Το γεγονός ότι το ρύζι θα καταστεί λιγότερο θρεπτικό με την επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής έχει επιπλέον βαρύτητα, δεδομένου ότι αποτελεί τη βασική πηγή τροφής για περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Το ρύζι είναι η διατροφική βάση εδώ και χιλιάδες χρόνια για πολλούς πληθυσμούς στην Ασία και είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τροφή στην Αφρική, σύμφωνα με την κ. Ίμπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα