ΕΤΕπ: «Πράσινη» χρηματοδότηση 85 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Μέγα - χρηματοδότηση 85 εκατ. ευρώ στην πράσινη ενέργεια της ΔΕΗ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) παρέχοντας τεράστια ανάσα στο συνολικό επενδυτικό πλάνο των 114 εκ. ευρώ.

Τα έργα υλοποιεί η ΔΕΗ Ανανεώσιμες και αφορά στην ανακαίνιση και κατασκευή 18 αιολικών και υδροηλεκτρικών σταθμών.

Η σχετική σύμβαση, σύμφωνα με το Euro2day.gr,

υπογράφηκε ανάμεσα στην ΕΤΕπ και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες με την τελευταία να έχει ταυτόχρονα ένα συνολικό επενδυτικό πλάνο διετίας σε έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 700 Μεγαβάτ. Αυτά αφορούν και σε γεωθερμία και άλλες μορφές ενέργειας.

Ως προς τα έργα που χρηματοδοτεί η ΕΤΕπ, από τα 18 έργα, τα 14 είναι αιολικά και τα υπόλοιπα μικρά υδροηλεκτρικά με συνολική ισχύ 90 MW και είναι εγκατεστημένα στα νησιά Κεφαλονιά, Χίο, Λέσβο Κρήτη, Μύκονο, Σάμο, Εύβοια, Λήμνο, Κάρπαθο, Ικαρία, Τήνο και Ψαρά αλλά και ένα αιολικό στο ηπειρωτικό σύστημα στην Καρδίτσα. Επιπλέον θα αποκατασταθούν τα μικρά παλιά υδροηλεκτρικά στην Άρτα (Λούρος), το Βέρμιο, το Σμόκοβο και το Μακροχρώρι (Κεντρική Ελλάδα).

Η διάρκεια της χρηματοδότησης είναι 16 έτη, ενώ το υπόλοιπο ποσό της επένδυσης θα καλυφθεί από δανεισμό από την Εθνική Τράπεζα (17,5 εκ. ευρώ) και ίδια κεφάλαια της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Keywords
Τυχαία Θέματα