Επιτροπή κοινωνικού ελέγχου για τη χρήση RDF στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στον Βόλο

Πρόσκληση σε σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων (RDF) στο εργοστάσιο Τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ Βόλου απέστειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο, τους κοινωνικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς Φορείς του Βόλου. Η συνάντηση εργασίας είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη, στο ΥΠΕΝ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την πρωτοβουλία συγκρότησης της Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου αναλαμβάνει το ΥΠΕΝ, αναγνωρίζοντας την

ιδιαίτερη σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία η άμεση και διαφανής πληροφόρηση αλλά και ο αυστηρός περιβαλλοντικός έλεγχος για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. «Την αναλαμβάνει δε το ΥΠΕΝ λόγω της σημαντικής καθυστέρησης αντίστοιχης τοπικής ή περιφερειακής πρωτοβουλίας», επισημαίνεται.

Η Επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους των τοπικών αυτοδιοικητικών, κοινωνικών, επαγγελματικών και επιστημονικών Φορέων και θα έχει ως αντικείμενο την παρακολούθηση της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, την πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την ενίσχυση μέτρων αντιρρύπανσης και περιβαλλοντικού ελέγχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα