Εντός προβλεπόμενων ορίων το πόσιμο νερό στη Θεσσαλονίκη

Εντός των προβλεπόμενων ορίων είναι το πόσιμο νερό στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα και με τις σημερινές μετρήσεις της ΕΥΑΘ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ύδρευσης.

«Εντός των νόμιμων επιτρεπτών ορίων είναι και τα σημερινά αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργήθηκαν στην έξοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης,

που υδροδοτεί -μαζί με τις πηγές της Αραβησσού- το Πολεοδομικό Συγκρότημα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Η ΕΥΑΘ υπογραμμίζει πως όλες οι παράμετροι που παρακολουθούνται υποχρεωτικά εκ του νόμου στο πόσιμο νερό βρίσκονται εντός των προβλεπόμενων ορίων στην έξοδο από την εγκατάσταση.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αυξημένη τροφοδότηση της διώρυγας του Αλιάκμονα από το φράγμα Αγ. Βαρβάρας, ενώ σε συνεργασία με τη ΔΕΗ έγινε σημαντική ανανέωση των νερών του φράγματος, όπου και ξεκινά η διώρυγα που φέρνει το νερό του Αλιάκμονα στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, η ΕΥΑΘ έχει ήδη τοποθετήσει σειρά πλωτών φραγμάτων κατά μήκος της διώρυγας για τη μέγιστη δυνατή συγκράτηση των υδρογονανθράκων που εντοπίστηκαν.

Τέλος, η Εταιρεία σημειώνει πως το προσωπικό της εγκατάστασης παραμένει σε επιφυλακή και οι δειγματοληψίες και αυτοψίες συνεχίζονται, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της εισαγγελικής παρέμβασης που προκάλεσε η ίδια η εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα