Έναρξη του έργου «Κύθνος – Έξυπνο Νησί»

Για τα επόμενα χρόνια, η Κύθνος θα αποτελέσει ένα «ζωντανό εργαστήρι» σχεδιασμού και υλοποίησης καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων για την αναβάθμιση και ολοκληρωμένη διαχείριση των τοπικών υποδομών ενέργειας, υδατικών πόρων, αποβλήτων, μεταφορών και οδοφωτισμού.

Με την υπογραφή της συμφωνίας χρηματοδότησης του έργου «Κύθνος – Έξυπνο Νησί» ξεκινά η υλοποίηση ενός οράματος του Δήμου και της κοινωνίας της Κύθνου ώστε να μετατραπεί το νησί σε υπόδειγμα ολοκληρωμένης και έξυπνης διαχείρισης των φυσικών πόρων

και υποδομών.

Με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 8 εκ. ευρώ, το «Κύθνος – Έξυπνο Νησί» είναι το μεγαλύτερο έργο έρευνας και ανάπτυξης που έχει εφαρμοστεί ποτέ στη νησιωτική Ελλάδα.

Στόχος του έργου είναι η Κύθνος να αποκτήσει ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο που θα σέβεται το μοναδικό φυσικό και πολιτισμικό κεφάλαιο του νησιού και θα προσφέρει βέλτιστη ποιότητα ζωής στους κατοίκους και τους επισκέπτες του.

Από το 2016 έως και σήμερα, το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ / DAFNI Network σε συνεργασία με τον Δήμο Κύθνου έχουν οργανώσει σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης για τους στόχους του έργου, στις οποίες η κοινωνία της Κύθνου συμμετείχε ενεργά καταθέτοντας τις απόψεις και τις ιδέες της.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Για τις εφαρμογές του έργου και την υλοποίηση τους αλλά και τα οφέλη για την Κύθνο αλλά και για τον ευρύτερο νησιωτικό χώρο, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας: https://dafninetwork.gr/portfolio/kythnos-eksypno-nhsi/

Keywords
Τυχαία Θέματα