Δράση για το Κλίμα στην Αθήνα

Άμεση δράση κατά της κλιματικής αλλαγής ώστε να μην ξεπεραστεί το όριο του 1,5ο C ζήτησαν φορείς, οργανώσεις, κοινότητες, κινήματα αλλά και πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτώ, στη χθεσινή δράση για το Κλίμα που έγινε στην Αθήνα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Σύνοδο του ΟΗΕ

για το Κλίμα, και μόλις δύο μήνες μετά την τελευταία προειδοποίηση της επιστήμης για δράση, οι ελληνικές οργανώσεις ένωσαν τις φωνές τους μαζί με χιλιάδες πολίτες από όλο τον κόσμο, βγήκαν στους δρόμους με ένα απλό και σαφές μήνυμα προς όλες τις κυβερνήσεις: «η επιστήμη μίλησε, ο χρόνος τελειώνει, δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για την ανθρωπότητα, ζητάμε άμεσα μέτρα για την προστασία του πλανήτη, της ζωής μας και των παιδιών μας. Η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων την επόμενη ημέρα έρχεται να θυμίσει στους ηγέτες μας ότι είναι δικαίωμά μας, αλλά και των παιδιών μας, να ζούμε σε έναν καθαρό και ασφαλή πλανήτη».

Η δράση ξεκίνησε από την Ακρόπολη και θα κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, μέσα από μία διαδρομή και συνοδεύονταν από μουσική και δραστηριότητες με επιμορφωτικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα