Ακόμη πιο πράσινος ο όμιλος Quest το 2016

Αύξηση των ανακυκλωθέντων υλικών του (χαρτί, συσκευές, ελαστικά, μπαταρίες, λιπαντικά έλαια και μελάνια) κατά 27,5% κατέγραψε το 2016, έναντι του 2015, ο όμιλος Quest, όπως προκύπτει από την έκθεση βιώσιμης ανάπτυξής του για το περσινό έτος, η οποία ανακοινώθηκε χθες.

Η έκθεση συντάχθηκε με βάση τα Νέα Πρότυπα GRI (GRI Standards), είναι εναρμονισμένη με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του Οργανισμού Ηνωμένων

Εθνών (Ο.Η.Ε.) και έλαβε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κοινωνικοπολιτικού περιβάλλοντος και των τομέων, που δραστηριοποιείται ο όμιλος και οι θυγατρικές του εταιρείες, καθώς και τη στρατηγική στόχευσή τους για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Μεταξύ των εταιρειών του ομίλου περιλαμβάνονται η Info Quest Technologies, η Uni Systems, η iSquare και η ACS.

Ειδικότερα όσον αφορά στα ανακυκλωθέντα υλικά, το χαρτί που συγκεντρώθηκε και ανακυκλώθηκε από τον όμιλο Quest έφτασε τα 46.941 κιλά, έναντι 33.553 κιλά το 2015, οι συσκευές προσέγγισαν τα 11.377 κιλά, έναντι 15.971 κιλών, οι λαμπτήρες τα 1.316 τεμάχια, έναντι 164 τεμαχίων, τα λιπαντικά-έλαια τα 2.758 λίτρα, έναντι 1.655 λίτρα το 2015 κτλ.

Στο πλαίσιο της πολιτικής περιβαλλοντικής διαχείρισης του ομίλου, έχει αναπτυχθεί πρότυπη διαδικασία ανακύκλωσης με στόχο τον συντονισμό των εταιρειών στον τρόπο συλλογής και διάθεσης των ανακυκλώσιμων υλικών, τη βελτίωση της απόδοσής τους στον τομέα αυτό και την καθιέρωση συστήματος τεκμηρίωσης και μέτρησης της σχετικής απόδοσης.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, τα υλικά συλλέγονται ανά εταιρεία και μεταφέρονται σε κεντρικά σημεία συλλογής, απ’ όπου τα παραλαμβάνουν αδειοδοτημένες επιχειρήσεις αξιοποίησης.

Παράλληλα ο στόχος του ομίλου Quest για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κατά 5% το 2016, επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό, καθώς η σχετική μείωση έφτασε το 4,7%, που αντιστοιχεί σε ισοδύναμη μείωση 316 τόνων CO2.

Τα φωτοβολταικά συστήματα στις στέγες κτηρίων του ομίλου παρήγαγαν κατά τη διάρκεια του 2016 289.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, που ως παραγωγή αντιστοιχεί στο 21% της ενέργειας, την οποία κατανάλωσαν τα εν λόγω κτήρια.

Να σημειωθεί ότι η συρρίκνωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας επιτυγχάνεται και υλοποιείται συστηματικά για τον όμιλο Quest μέσω της εγκατάστασης συστήματος μέτρησης της καταναλισκόμενης ενέργειας, της σταδιακής αντικατάστασης λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας LED, την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και την λειτουργία αυτόματου συστήματος ηλεκτροφωτισμού σε κοινόχρηστους χώρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα