TOURISMED: Πρόγραμμα ενισχύει ψαράδες για τον Αλιευτικό Τουρισμό

Το έργο INTERREG TOURISMED προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της διατήρησης της παραδοσιακής αλιευτικής κουλτούρας.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν ότι μπορούν να αξιοποιηθούν μελέτες και παραδοτέα του έργου:

⦁ Το επιχειρηματικό μοντέλο αλιευτικού τουρισμού για τους Έλληνες αλιείς και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.
⦁ Συστάσεις για τον αλιευτικό τουρισμό στην

Ελλάδα
⦁ Τον νόμο για τον αλιευτικό τουρισμό στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο του έργου ενισχύθηκαν 5 αλιείς στα πλαίσια του αλιευτικού τουρισμού, τόσο με την οικονομική υποστήριξη και την αγορά εξοπλισμού, όσο και με την προώθηση συνεργατικών εργαλείων που θα συνεχίσουν να υφίστανται και μετά το πέρας του έργου (οδηγός αλιευτικών διαδρομών, έντυπα φυλλάδια, Virtual Reality videos, διαδικτυακά εργαλεία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα TOURISMED είναι ελεύθερα προσβάσιμη για όλους τους αλιείς που επιθυμούν να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους και τις διαδρομές τους. Στο link resources/ χρήσιμες πληροφορίες υπάρχει οδηγός καταχώρησης νέων στοιχείων. Η πλατφόρμα προωθείται σε όλες τις χώρες του προγράμματος, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Κύπρος και Αλβανία.

Αυτόματα καταχωρούνται οι ενδιαφερόμενοι και στην εφαρμογή για έξυπνες συσκευές και κινητά τηλέφωνα, όπως αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία TOURISMED. Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από το https://play.google.com/ με την αναζήτηση του όρου “Fishing Tourism”.

Το έργο TOURISMED είναι έργο INTERREG MED και χρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από το Ταμείο ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης)/ERDF (European Regional Development Fund) και κατά 15% από εθνικούς πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Keywords
Τυχαία Θέματα