27η Agrotica: Ψαλίδι έως και 10% στους πόρους της ΚΑΠ από το 2020

Eίναι βέβαιο ότι το Brexit και οι αυξημένες ανάγκες της Κοινότητας στους τομείς της Άμυνας, της Ασφάλειας και του Μεταναστευτικού, θα κοστίσουν ακριβά στη χρηματοδότηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την περίοδο από το 2020 και μετά, με περικοπή πόρων που θα φτάσει και ίσως υπερβεί το 10%.

Η Ελλάδα είναι αντίθετη στη μείωση των πόρων για τον αγροτικό τομέα (σ.σ. τώρα στο 38% του προϋπολογισμού της ΕΕ), αλλά οι πιέσεις για μειώσεις στα κονδύλια είναι μεγάλες και συνδέονται με τα δημοσιονομικά της

Κοινότητας και τον επόμενο προϋπολογισμό της.

Ωστόσο, οι αλλαγές δεν θα αφορούν μόνο τα κονδύλια για την ΚΑΠ, μετά το 2020, αλλά και διαφοροποιήσεις στον τρόπο λειτουργίας της καθώς υπάρχει μία μετατόπιση σε πιο αποκεντρωμένες πολιτικές που θα δίνουν έμφαση στην ευελιξία των εθνικών προγραμμάτων, αλλά και στην αποτελεσματικότητα, αφού οι εισοδηματικές ενισχύσεις θα συνδέονται με τα αποτελέσματα του εθνικού προγράμματος, όπως επίσης με τις περιβαλλοντικές πρακτικές των γεωργών, όπως τόνισε ο Γ.Γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Χαράλαμπος Κασίμης σε εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της 27ης Agrotica.

Διαβάστε περισσότερα στη Voria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα