Βλ. Σιώμος: Στον ΣΠΑΠ συμμετέχουμε στις εθελοντικές αιμοδοσίες, στηρίζοντας τον συνάνθρωπό μας

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος στέλνει το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας 2023.

«Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται διεθνώς ο ανώνυμος

εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: λίγο από τον χρόνο του και μια μικρή ποσότητα από το αίμα που έχει.

Επιπλέον, η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους αφανείς ήρωες αιμοδότες σε όλο τον κόσμο για την ανιδιοτελή προσφορά του δώρου της ζωής στους συνανθρώπους τους.

To φετινό μήνυμα του ΠΟΥ και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), είναι: Ζούμε επειδή εσύ προσφέρεις. Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου την συχνά. Give blood, give plasma, share life, share often.

Επικεντρώνεται κυρίως στους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς, τονίζοντας την αναγκαιότητα για τακτική προσφορά αίματος και πλάσματος.  Μην περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, πάντα κάποιος σε χρειάζεται. Γι’ αυτό τον λόγο ας έχουμε όλοι μας συνειδητή έκφραση αλληλεγγύης και συμμετοχής, αξίες ζωής απαραίτητες όχι μόνο για την επάρκεια και την ασφάλεια του αίματος, αλλά κυρίως για την καλλιέργεια και την εδραίωση μιας κοινωνίας, όπου μικρές και καθημερινές πράξεις φροντίδας για τον συνάνθρωπο μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να μετατραπούν σε σπουδαίες πράξεις υψηλής κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπιάς.

Έπειτα από τρία δύσκολα χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας, η συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις εθελοντισμού, όπως είναι αυτή της αιμοδοσίας, αναδεικνύουν και αποτυπώνουν αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού, που διακατέχει τον εθελοντή αιμοδότη.

Εμείς όλοι, αιρετοί, εργαζόμενοι και εθελοντές του ΣΠΑΠ συμμετέχουμε σε εθελοντικές αιμοδοσίες και προτρέπουμε όλους τους συνανθρώπους μας να  ενισχύσουν με την ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά τους σε αίμα όλους όσους έχουν ανάγκη αυτό το δώρο ζωής. Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο προσφέρεται. Δίνεις αίμα, σώζεις ζωές!

Δώσε Αίμα και χάρισε το σημαντικότερο δώρο, τη ζωή!».

The post Βλ. Σιώμος: Στον ΣΠΑΠ συμμετέχουμε στις εθελοντικές αιμοδοσίες, στηρίζοντας τον συνάνθρωπό μας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σιώμος, ΣΠΑΠ,siomos, spap