Το Νέο Κύμα… παρασέρνει το Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου στις 2/9

Τη μουσική παράσταση «Από τη Nouvelle Vague… στο Νέο Κύμα» φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στις 9 μ.μ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η βραδιά αποτελεί αφιέρωμα στους δημιουργούς του κύματος που ξεκίνησε από το Παρίσι της δεκαετίας του 1950 ως «Nouvelle Vague» και ήρθε στην Ελλάδα,

όπου πήρε τον τίτλο «Νέο Κύμα», με τη στήριξη του δισκογραφικού παραγωγού Αλέκου Πατσιφά. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του ρεύματος η αποτύπωση πιο λιτών μουσικών σχημάτων και μελωδιών πάνω σε ποιήματα. Έτσι, συνθέτες όπως οι Γιάννης Σπανός, Λάκης Παππάς, Νότης Μαυρουδής, Διονύσης Σαββόπουλος, Λίνος Κόκοτος, έγραψαν πριν τα μέσα της δεκαετίας του 1960 και επανασύστησαν στο κοινό την ελληνική ποίηση, αφήνοντας πλήθος σημαντικών τραγουδιών στο ελληνικό ρεπερτόριο, που αγαπήθηκαν πολύ.

Η παράσταση, μέσα από τις ερμηνείες της Ερωφίλης και της Αργυρώς Καπαρού, παρουσιάζει τα τραγούδια – διαμάντια αυτής της περιόδου, ενώ η ηθοποιός Άννα Ψαρρά αφηγείται το χρονικό του Νέου Κύματος και τη δράση των δημιουργών του. Τις ερμηνεύτριες συνοδεύει η πιανίστα Ευαγγελία Μαυρίδου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr. Υπενθυμίζεται ότι αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο υπάρχει η δυνατότητα για προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

The post Το Νέο Κύμα… παρασέρνει το Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου στις 2/9 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα