Τη βιοκλιματική ανάπλαση «έξυπνης» διαδρομής στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Αττικής

«Με στοχευμένα έργα, που έχουν ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο, το Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” έχει αφήσει πίσω του οριστικά την εικόνα της εγκατάλειψης και έχει περάσει σε μία νέα εποχή» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τελώντας, μαζί με την πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Σ. Μαυρίκου, τα εγκαίνια της βιοκλιματικής ανάπλασης έξυπνης διαδρομής, στον χώρο Ευκαλύπτων του Πάρκου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου Περιβαλλοντική, Αισθητική

και Λειτουργική Αναβάθμιση του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», με συνολικό προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ, από πόρους του Πράσινου Ταμείου. 

Το πολυδιάστατο αυτό έργο αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων του πάρκου και την ανάδειξή του, αλλά και όλης της περιοχής, καθώς βρίσκεται σε μια συνεχή αλληλεπίδραση με το δομημένο περιβάλλον που το περικλείει. Μέσα από αυτό το έργο, το πάρκο θα αποτελέσει ακόμα πιο δημοφιλή πόλο έλξης επισκεπτών από όλο το Λεκανοπέδιο, ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην περιοχή, δημιουργώντας συνθήκες για αστική βιωσιμότητα και ανάπτυξη.

Η αναλυτική ανακοίνωση για τα εγκαίνια της βιοκλιματικής ανάπλασηςΛήψη

The post Τη βιοκλιματική ανάπλαση «έξυπνης» διαδρομής στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, Αττικής,mitropolitiko parko antonis tritsis, attikis