Τα υπουργεία Παιδείας & Υγείας θα αποφασίζουν για το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού

O Δήμος Χαλανδρίου γνωστοποιεί ότι τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας θα αποφασίζουν για το κρίσιμο θέμα της αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω Covid-19, όπως προβλέπει σχετική τροπολογία που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας (ψηφίστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2020). Καμία αρμοδιότητα δεν έχουν πλέον για το συγκεκριμένο θέμα δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Η διοίκηση σημειώνει ότι ότι της τροπολογίας είχε προηγηθεί κατεπείγον

έγγραφο προς Δήμους και περιφέρειες (αριθμ. 57759/12.9.2020) του υπουργού και του υφυπουργού Εσωτερικών, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, δεν είναι αρμοδιότητα ούτε των δημάρχων ούτε των αντιπεριφερειαρχών να αναστέλλουν τη λειτουργία σχολείων λόγω κορωνοϊού.

Στο ίδιο έγγραφο τονίζεται, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Χαλανδρίου, ότι η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω κορωνοϊού «αποτελεί αποκλειστικά αρμοδιότητα των υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, κατόπιν γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας».

The post Τα υπουργεία Παιδείας & Υγείας θα αποφασίζουν για το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα