Τα προγράμματα των επετειακών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν και στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, με αποκορύφωμα τις μαθητικές παρελάσεις.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στους 12 Δήμους της περιοχής, όπως αυτό κοινοποιήθηκε από τις επιμέρους δημοτικές αρχές:

Αγία ΠαρασκευήΠρόγραμμα εκδηλώσεων Αγίας ΠαρασκευήςΛήψηΒριλήσσια

Ο Δήμος Βριλησσίων σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940:

Ηράκλειο Αττικής

Με τις δέουσες

τιμές και τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και η τοπική κοινωνία γιορτάζουν και φέτος την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι τιμές θα εκκινήσουν παραμονές της επετείου και θα κορυφωθούν το Σάββατο, ανήμερα 28ης, με την παρέλαση των μαθητών των σχολείων, των συλλόγων και των φορέων του Ηρακλείου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου

Από την όγδοη πρωινή ώρα θα σημαιοστολιστεί η πόλη ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Με τη δύση του ηλίου θα φωταγωγηθούν όλοι οι δρόμοι και οι πλατείες του Δήμου.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικές με την Εθνική Επέτειο στους μαθητές των Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων, στις Δημόσιες Υπηρεσίες και τους Οργανισμούς.

Στις 12.00 το μεσημέρι θα τελεστεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στην πλατεία Αγ. Λουκά από εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, της εκπαιδευτικής κοινότητας, συλλόγων, φορέων κ.α.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Στις 7.30 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Στις 10:15 θα τελεστεί η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.

Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση επί της λεωφόρου Ηρακλείου με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων της πόλης.

Κηφισιά

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος σας προσκαλούν στις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, οι οποίες θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής με την τελετή Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου και τη μαθητική παρέλαση στις 11.30 στην Πλατεία Πλατάνου Κηφισιάς.

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου

07:00 – 10:30 Όρθρος – Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου.

10:30 Λιτάνευση Ιερής Εικόνας του Αγίου Δημητρίου.

18:00 Μεθέορτος Εσπερινός. Ιερά Παράκληση στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου

10:30 Κατάθεση στεφάνων Σχολείων Εκάλης στο Μνημείο Πεσόντων (Πλατεία Κένεντι, Εκάλη).

11.30 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Νέας Ερυθραίας (Ελευθερίου Βενιζέλου & Λουκή Ακρίτα από αντιπροσωπευτικές ομάδες μαθητών Σχολείων, Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εκπροσώπων σωματείων, συλλόγων, καθηγητών, δασκάλων.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

07:30 Οι καμπάνες των Εκκλησιών θα χτυπήσουν χαρμόσυνα.

10:30 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων (Λ. Κηφισίας & Ζηρίνη, Κηφισιά) και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο, εκπροσώπους των Αστυνομικών Τμημάτων τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων & πολιτικών κομμάτων.

11:30 Πανηγυρική ομιλία Εθνικής Επετείου.

Θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών, Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού & των Συλλόγων του Δήμου, στην Πλατεία Πλατάνου.

Μετά τη λήξη της παρέλασης, θα προσφερθεί κέρασμα στην Πλατεία πάνω από το υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων. Το Τμήμα παραδοσιακών χορών του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας», θα κλείσει την εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα (εδώ)

Λυκόβρυση – Πεύκη

Σε εφαρμογή ομόφωνης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπε τη διεξαγωγή των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου στην Πεύκη και 25ης Μαρτίου στη Λυκόβρυση, οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν και εφέτος στη Δημοτική Ενότητα Πεύκης. Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 26 – Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Σημαιοστολισμός της πόλης

Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία

Σάββατο 28 Οκτωβρίου στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης

11:15: Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα στην Πεύκη

11:30: Στο χώρο του Ηρώου, του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Επιμνημόσυνη δέηση

Πανηγυρικός της ημέρας: Η Υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Πεύκης Δέσποινα Σημίτη.

Αλυτάρχης: Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 2ου Γυμνασίου Πεύκης Nέστωρ Τσεκούρας.

Κατάθεση στεφάνων από σχολεία και φορείς των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου μας

Τήρηση ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος

Τελετάρχης: κα Ρούσσου Ρόζα, Αρχηγός 1ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Πεύκης

12:15: Παρέλαση επί της Λεωφόρου Ειρήνης στην Πεύκη

Οι φορείς που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι πρέπει να το δηλώσουν στον Δήμο και στο: e-mail:[email protected]

Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τους ήρωες του Έπους του ΄40 γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής, με τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου και ακολούθως τη μαθητική παρέλαση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις δημόσιες & ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

11:00 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

10:30 Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, των Πολιτικών, Δικαστικών και Αστυνομικών Αρχών.

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων.

Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Κατάθεση στεφάνων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

11:30 Έναρξη παρέλασης

12:30 Επετειακή εκδήλωση
(Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Βασ. Σοφίας 85).

Χαιρετισμός του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία «Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αιμίλιου Γιαννακόπουλου σε επετειακές ερμηνείες.

17:00 Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων από τις Δημοτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Μεταμόρφωση

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Γενικός σημαιοστολισμός της Πόλης, από την όγδοη πρωινή ώρα της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία του Δήμου και τις δημόσιες υπηρεσίες.Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Τραπεζών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

ΩΡΑ 7:30 π.μ.: Χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία των Ιερών Ναών.ΩΡΑ 9:45 π.μ.: Προσέλευση αντιπροσωπειών Μαθητών, Σωματείων, Συλλόγων με τις Σημαίες τους στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, για την Επίσημη Δοξολογία.ΩΡΑ 9:50 π.μ.: Προσέλευση κκ Δημάρχου, Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων των Αρχών της Πόλης στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.ΩΡΑ 10:00 π.μ.: Τέλεση Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος παρουσία όλων των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων, Οργανώσεων και όλων των Δημοτών.ΩΡΑ 10:30 π.μ.: Μετάβαση στο Μνημείο Ηρώων (Σκεπαστό Αττικής οδού) όπου θα γίνουν:Επιμνημόσυνη Δέηση.Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Σαραούδα.Κατάθεση στεφάνων.Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και των ηρώων του 1940.Ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.ΩΡΑ 11:15 π.μ.: Μετάβαση στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου επί της οδού Γ. Παπανδρέου για την παρακολούθηση της παρέλασης των Σχολείων και των Τοπικών Συλλόγων – Σωματείων – Μαζικών Φορέων, μπροστά από τους επισήμους, με την ακόλουθη σειρά: Ορχήστρα Πνευστών & Κρουστών Δήμου Μεταμόρφωσης (Φιλαρμονική), Δημοτικά Σχολεία (1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο) – Γυμνάσια (1ο, 2ο, Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου, 4ο) – Λύκεια (1ο, 2ο) – Τοπικοί Σύλλογοι, Αθλητικοί Σύλλογοι.

ΛΟΙΠΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Στον Ιερό Ναό, κατά τη Δοξολογία, θα προσέλθει από κάθε Σχολείο μόνο Σημαιοφόρος και οι Παραστάτες.Η είσοδος για τις σημαίες και τις αντιπροσωπείες θα γίνει μέχρι τις 9:45 π.μ., το αργότερο.Οι μαθητές θα παραταχθούν στις 10:30 π.μ. με σειρά παρέλασης, στην αρχή της οδού Γ. Παπανδρέου, με ευθύνη των καθηγητών και των δασκάλων τους, προκειμένου να παρελάσουν.Λήξη Παρέλασης καθορίζεται η οδός Γ. Παπανδρέου στη συμβολή της με την οδό Αγ. Κωνσταντίνου.

– Τελετάρχης ορίζεται η Δημοσιογράφος κα. Ελευθερία Νταβατζή.

Νέα ΙωνίαΠαπάγος – Χολαργός

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

19.30 Εκδήλωση με Παραδοσιακούς Χορούς και Τραγούδια με τη συμμετοχή τοπικών Συλλόγων.

Αμφιθέατρο ‘Μ. Θεοδωράκης’ – Δημαρχιακό Μέγαρο, κτίριο Δημάρχου «Χαράλαμπου Σκούρτη» Λ. Περικλέους 55.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

11:00 Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Παπάγου & Χολαργού από τους Παιδικούς Σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία.

11:30 Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Παπάγου & Χολαργού από τους μαθητές των Σχολείων και από τοπικούς Συλλόγους.

18:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου.

20:00 Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αγίας Σκέπης Παπάγου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

07:00 Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου.

10:30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Ηλία Λούμο, Διευθυντής 1ου Λυκείου Παπάγου, Φιλόλογος.

10:30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, από την κα Ασπασία Ε. Παπαναστασίου, Δρ. Κλασικής Αρχαιολογίας, Φιλόλογος.

11:15 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της Κοινότητας Παπάγου.

11:15 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της Κοινότητας Χολαργού.

11:45 Παρέλαση των μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, του Λυκείου των Ελληνίδων, των Προσκόπων, των Οδηγών, και της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ., στην οδό Εθνικής Αμύνης στην Κοινότητα Παπάγου.

11:30 Παρέλαση των μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, των Προσκόπων και των Ναυτοπροσκόπων, στην οδό 25ης Μαρτίου & Λ. Περικλέους, στην Κοινότητα Χολαργού.

Πεντέλη

Η Δήμαρχος Πεντέλης κα Δήμητρα Κεχαγιά και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 26-10-2023

Σημαιοστολισμός Δημοτικού Καταστήματος, τραπεζών και δημόσιων οργανισμών και των οικιών της περιοχής της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων από 8:00 π.μ. της 26ης Οκτωβρίου έως και την 28η Οκτωβρίου το βράδυ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-10-2023

Φωταγώγηση του Δημοτικού Καταστήματος και των δημόσιων κτιρίων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-10-2023

Ώρα 7:00 Κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς: α) Ζωοδόχου Πηγής β) Αγ. Γεωργίου και γ) Αγίας Μαρίνας.Ώρα 08:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο του Αγίου Γεωργίου.Ώρα 09:45 Προσέλευση Δημάρχου, Δημοτικού Συμβουλίου και λοιπών επισήμων στον Ιερό Αγίου Γεωργίου.Ώρα 09:45 Προσέλευση των σχολείων (σημαιοφόρων & παιδιών που θα καταθέσουν στεφάνι) , Σωματείων και Συλλόγων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.Ώρα 10:00 Τέλεση Δοξολογίας.Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο ΠεσόντωνΠανηγυρικός της ημέρας από την Δήμαρχο Πεντέλης κα Κεχαγιά ΔήμητραΚατάθεση στεφάνωνΤήρηση ενός λεπτού σιγήςΕθνικός ΎμνοςΠαρέλαση σχολείων, συλλόγων και σωματείων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους προ των επισήμων.Ώρα 18:00 Επίσημη υποστολή της Σημαίας.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΕΛΕΤΗΣ: Οι Αντιδήμαρχοι κος Κων/νος Καλλιανιώτης και κος Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τα σχολεία θα συγκεντρωθούν επί της οδού Αγίου Ιωάννου και οι Σύλλογοι επί της οδού Σμύρνης στις 10:15

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 26-10-2023

Σημαιοστολισμός του Δημοτικού Καταστήματος, των τραπεζών, δημόσιων οργανισμών και των οικιών της περιοχής της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης από τις 8:00 π.μ. της 26ης Οκτωβρίου έως και την 28η Οκτωβρίου το βράδυ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-10-2023

Φωταγώγηση του Δημοτικού Καταστήματος και των δημοσίων κτιρίων

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-10-2023

Ώρα 07:00 Κωδωνοκρουσία Ιερών ΝαώνΏρα 09:00 Επίσημη έπαρση της ΣημαίαςΏρα 09:45 Προσέλευση Αντιδημάρχου, Δημοτικού Συμβουλίου και λοιπών επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίας ΠαρασκευήςΏρα 09:45 Προσέλευση των σχολείων (σημαιοφόρων & παιδιών που θα καταθέσουν στεφάνιΏρα 10:00 Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο ΠεσόντωνΠανηγυρικός της ημέρας από την Αντιδήμαρχο κα Φωτεινή ΜαρκαντώνηΚατάθεση στεφάνωνΤήρηση ενός λεπτού σιγήςΕθνικός ΎμνοςΠαρέλαση σχολείων, συλλόγων και σωματείων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους προ των επισήμωνΏρα 18:00 Επίσημη υποστολή της Σημαίας

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΕΛΕΤΗΣ: Η Αντιδήμαρχος κα Φωτεινή Μαρκαντώνη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχολεία και οι σύλλογοι που θα παρελάσουν παρακαλούνται να παρευρίσκονται στην πλατεία Νέας Πεντέλης ώρα 10:30

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 26-10-2023

Σημαιοστολισμός Δημοτικού Καταστήματος, τραπεζών και δημόσιων οργανισμών και των οικιών της περιοχής της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης από 8:00 π.μ. της 26ης Οκτωβρίου έως και την 28η Οκτωβρίου το βράδυ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-10-2023

Φωταγώγηση του Δημοτικού Καταστήματος και των δημόσιων κτιρίων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-10-2023

Ώρα 7:00 Κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς ΝαούςΏρα 8:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Κτίριο της Δημ. Κοιν. Πεντέλης.Ώρα 09:45 Προσέλευση Αντιδημάρχου, Δημοτικού Συμβουλίου και λοιπών επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ.Ώρα 09:45 Προσέλευση των σχολείων (σημαιοφόρων & παιδιών που θα καταθέσουν στεφάνι), Σωματείων και Συλλόγων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ.Ώρα 10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. ΣεραφείμΏρα 10:00 Συγκέντρωση Σχολείων και συλλόγων στην Αγία Τριάδα.Παρέλαση σχολείων, συλλόγων και σωματείων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους προ των επισήμων.Πανηγυρικός της ημέρας από την Αντιδήμαρχο κα Μπούσουλα ΆνταΚατάθεση στεφάνων.Τήρηση ενός λεπτού σιγής.Εθνικός ΎμνοςΏρα 18:00 Επίσημη υποστολή της Σημαίας.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΕΛΕΤΗΣ: H Αντιδήμαρχος Δημ. Κοινότητας Πεντέλης κα Μπούσουλα Άντα

Φιλοθέη – Ψυχικό

Κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940» θα γίνουν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου, μέχρι τη δύση του ηλίου του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2023.

Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2023 , όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ και των τραπεζών, μέχρι και το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Ομιλίες για το νόημα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940 στα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία, σε ειδικές συγκεντρώσεις των μαθητών και μαθητριών τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Ώρα 10:00 π.μ.: Παράταξη αντιπροσωπειών μαθητών και μαθητριών των σχολείων, οδηγών, προσκόπων, αεροπροσκόπων, αθλητικών και μη συλλόγων και σωματείων με τις σημαίες τους, στις κοινότητες που εδρεύουν, προ των εισόδων των Ιερών Ναών Αγίας Σοφίας, Αγίας Φιλοθέης και Αγίου Δημητρίου των Κοινοτήτων Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης και Ψυχικού αντίστοιχα.

Ώρα 10:15 π.μ: Επίσημη Δοξολογία και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στους Ιερούς Ναούς Αγίας Σοφίας, Αγίας Φιλοθέης και Αγίου Δημητρίου.

Ώρα 10:45 π.μ: Τρισάγιο στα Ηρώα Νέου Ψυχικού , Φιλοθέης και Ψυχικού και κατάθεση στεφάνων.

Ώρα 11:45 π.μ.: Τόπος συγκέντρωσης των τμημάτων παρέλασης στο Ψυχικό, (Λεωφόρος Διαμαντίδου, Ψυχικό)

Ώρα 12:00 μ.μ.: Παρέλαση στη Λεωφόρο Διαμαντίδου στο Ψυχικό.

Στις εκδηλώσεις του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2023, καλούνται να παρευρεθούν και να λάβουν μέρος:

Οι κάτοικοι του Δήμου Φιλοθέης ΨυχικούΟι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων.Οι Διοικητές, Αξιωματικοί και λοιποί υπάλληλοι του αστυνομικού τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Φιλοθέης- Ψυχικού.Οι Διευθυντές, Καθηγητές, Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί και Υπάλληλοι των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού.Οι Πρόεδροι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων, Σωματείων, Ομίλων και Ενώσεων του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού.Οι μαθήτριες και οι μαθητές των σχολείων.Χαλάνδρι

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023
Σημαιοστολισμός της πόλης

19.30 – Προβολή της ταινίας «Μνήμες» (2017), ιστορικό ντοκιμαντέρ του Νίκου Καβουκίδη. Κινηματογράφος «Αθηνά», Σολωμού 18, Χαλάνδρι

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

8.00 – Έπαρση σημαίας

10.00 – Δοξολογία

10.30 – Στο χώρο του Ηρώου:

Επιμνημόσυνη δέησηΟμιλία δημάρχουΚατάθεση στεφάνων

11.00 – Παρέλαση

12.15 – Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σαββάτου ΕΔΩ.

28η Οκτωβρίου 1940 – Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Μνήμες» του Νίκου Καβουκίδη, παρουσία του σκηνοθέτη

Στο πλαίσιο του εορτασμού της φετινής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Δήμος Χαλανδρίου προβάλει την ταινία Μνήμες (2017) του σκηνοθέτη Νίκου Καβουκίδη, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Αθηνά» (Σολωμού 18).

Πρόκειται για ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ για τα συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1936-1952, που συνθέτει πλούσιο αρχειακό υλικό, στο οποίο περιλαμβάνονται σπάνια ανέκδοτα πλάνα από αρνητικό φιλμ 35mm κινηματογραφιστών. Η αφήγηση συνδέεται με το λόγο Ελλήνων ποιητών.

Η ταινία θα προβληθεί παρουσία του σκηνοθέτη, ο οποίος θα τιμηθεί από το Δήμο Χαλανδρίου για την προσφορά του στον πολιτισμό αλλά και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

The post Τα προγράμματα των επετειακών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου στον Βόρειο Τομέα Αθηνών appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
αθηνα, προγραμματα, 25η μαρτιου, ηρακλειο, σχολεια, συμμετοχή, βενιζελος, τραπεζες, σαββατο, ωρα, μνήμη, παπανδρεου, νέα, κος, φιλμ, προσφορες, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, ανεκδοτα, δημοτικες εκλογες 2010, δημοτικοι συμβουλοι, σταυροι δημοτικων εκλογων, δημοτικοι συμβουλοι δημου αθηναιων, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, αποτελεσματα δημοτικων συμβουλων , ελευθερια ελευθεριου, Τελετή Έναρξης, Τελετή Λήξης, αστυνομικο τμημα, εκλογες 2010 δημοτικες, κοινωνια, δημος αμαρουσιου, παρελαση, μνήμη, εθνικη, ιδιωτικα σχολεια, μνημειο, ντοκιμαντερ, πλαισιο, προγραμμα, σημαιες, τραγουδια, ωρα, mail, αφηγηση, βραδυ, γεγονοτα, γεωργιου, δημητρα, γινει, δεσποινα, διευθυνση, δημος, ελευθερια, ευθυνη, ζωοδοχου πηγης, υπηρεσιες, ηρωες, θεια λειτουργια, φιλμ, ιωαννου, ομιλια, ιστορικο, κηφισιας, κος, κτιριο, λαβαρα, λειτουργια, ληξη, λυκοβρυση, λογο, νηπιαγωγοι, νοημα, οδος, πευκη, ροζα, σαββατο, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, συλλογοι, σχολειο, σολωμου, τμημα, ψυχικο, ωρες, δημοτικα, δοξολογια, εφαρμογη, κινηματογραφος, κωνσταντινου, μπροστα, ομαδες, ορχηστρα, θεια, υλικο
Τυχαία Θέματα